Mats Melin som är med i Glada Hudik-gänget är kanske mer känd som "Jerry" från Ica-reklamerna.
1 av 3
Mats Melin som är med i Glada Hudik-gänget är kanske mer känd som "Jerry" från Ica-reklamerna. - Foto: ALL OVER PRESS
Pär Johansson har fått utstå hård kritik efter programmet sändes i onsdags förra veckan.
2 av 3
Pär Johansson har fått utstå hård kritik efter programmet sändes i onsdags förra veckan. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Delar av Glada Hudik-teaterns skådespelare har tagit illa vid sig av kritiken mot Pär Johansson.
3 av 3
Delar av Glada Hudik-teaterns skådespelare har tagit illa vid sig av kritiken mot Pär Johansson. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

"Glada Hudik-skådespelarna mår dåligt efter Uppdrag granskning"

"De säger att de bryr sig om de funktionshindrade men det gör de inte ett dugg."


HUDIKSVALL. I förra veckans Uppdrag granskning fick Glada Hudik-teaterns ledare Pär Johansson hård kritik för att han ska ha tjänat grova pengar på gruppens framgången samtidigt som de utvecklingsstörda fått uselt betalt.

I programmet målades det upp en bild av att de funktionshindrade får dåligt betalt och att de blir dåligt behandlade av Pär Johansson. Men nu visar det sig att alla föräldrar inte är beredda att ställa upp på den bilden.

– De vrider och vänder på fakta och citat. Visst är de okej att göra en granskning men det är inte okej att bedriva en häxjakt mot Pär, säger Monica Melin, mamma till Mats Melin, till Nyheter24.

Mats Melin, som är en del av Glada Hudik-teatern, är nog för de flesta allra mest känd som "Ica-Jerry" i Ica:s reklamfilmer. Hans mamma Monica Melin berättar för Nyheter24 att hon märkt att hennes son har mått dåligt efter att granskningen sändes i förra veckan.

– De (Uppdrag granskning) säger att de bryr sig om de funktionshindrade men det gör de inte ett dugg. Jag vet att de har påverkats av det här och mår dåligt nu. Jag hade hoppats att de skulle få njuta av den sista tiden på turnén med en fin avslutning i Globen nu i veckan. Men de får de inte nu. De bryr sig bara om sin journalistiska karriär.

Tänkte inte på vilken tidpunkt programmet sändes

Uppdrag gransknings ansvarige utgivare - Nils Hanson slår ifrån sig kritiken och menar att de inte hade en enda tanke på att Glada Hudik-teatern hade avslutning i Globen samtidigt som de valde att sända programmet.

– Om det är så att de känner på det viset så är det beklagligt. Det fanns absolut inte några sådana tankar när vi valde att publicera, säger han och fortsätter:

– Vi valde att publicera nu eftersom reportaget var färdigt för sändning och vi ansåg att det fanns ett allmänintresse.

En av de som har arbetat med programmet är Cecilia Granér. När Monica Melin blev kontaktad av Granér i våras ska hon bland annat ha sagt “Det är bara vi (Uppdrag Granskning) som bryr oss om de funktionshindrade”.

– De bryr sig inte ett dugg. Pengar är inte allt utan jag tycker att det är viktigare att se vad Pär har givit dem. I stället för att de ska bli skrattade åt och gömma sig när de går på stan så har de fått självförtroende och självsäkerhet, säger Monica Melin.

Men att Cecilia Granér ska ha sagt att det bara är Uppdrag granskning som bryr sig om funktionshindrade stämmer inte menar hon. Cecili Granér är inte heller förvånad att Monica Melin inte tycker pengarna är så viktiga.

– Varför ska det stanna vid att de ska få en upplevelse? Varför ska de inte få tjäna pengar också. Jag är förvånad över att de tycker så. Men Mats Melin har ju tjänat mycket pengar på Ica:s reklamfilmer, säger Cecilia Granér, till Nyheter24.

"Påverkar de funktionshindrade negativt"

Glada Hudik-teatern är inför avslutningen i Globen splittrade. I alla fall om man ser till att föräldrarna och de gode männen till de funktionshindrade är uppdelade i två läger. Monica Melin säger att hon har pratat med vissa som känner likadant som hon men att det här enbart är hennes åsikter. Hon menar att det här påverkar de funktionshindrade negativt i slutändan.

– Ska de inte få känna att "Jag är också någon". Det här har gått ut på att knäcka Pär, ska man inte ge en eloge till honom i stället för det han har gjort? Jag unnar honom varenda krona han har tjänat, men det kanske man inte får i det här "landet lagom".

Hur vill du att sista veckan ska bli?

– Jag hoppas bara att de får vara ifred nu och att Pär orkar fortsätta jobba. Han har gett oss så mycket och vi har fått en revansch, säger Monia Melin, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!