Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24.
1 av 3
Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24. - Foto: Privat
Kent Ekeroth bloggade om att en uppföljare till Politisk inkorrekt är på väg i samband med att sajten meddelade att de stänger ner sidan.
2 av 3
Kent Ekeroth bloggade om att en uppföljare till Politisk inkorrekt är på väg i samband med att sajten meddelade att de stänger ner sidan. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Politisk inkorrekt har funnits i tre år byggt ett starkt varumärke menar Alex Bengtsson.
3 av 3
Politisk inkorrekt har funnits i tre år byggt ett starkt varumärke menar Alex Bengtsson. - Foto: FAKSIMIL FRÅN POLITISKTINKORREKT.INFO

Ekeroth sörjer inte Politisk inkorrekt - uppföljare på väg

"Skulle SD starta något liknande kan de inte ha den grova retoriken."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Det här var Politiskt inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerar inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censureras av etablerade media. Sajten la stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

Det är många som har spekulerat i vad som kommer hända nu när att Politiskt Inkorrekt (PI) stänger ner bloggen. Sajten som har funnits i tre års tid har haft tydliga kopplingar till Sverigedemokraterna och inte minst SD-toppen Kent Ekeroth.

I ett inlägg på Ekeroths blogg förklarar han att PI-läsarna inte behöver vänta länge till, då en hårdare satsning snart kommer ta fart.

"Ett stort tack till PI för allt jobb de gjort hittills och för att ha slagit skräck i gammelmedia! Men vi ses på andra sidan PI – kampen fortsätter!"

Den självklara kopplingen mellan Kent Ekeroth, SD och Politisk inkorrekt är att SD-toppen har startat ett konto till förmån för sajten. Ett annan är att den annars anonyma redaktionen har haft SD-anhängare som Chang Frick och Mats Dagerlind som skribenter.

– Skulle SD starta något liknande kan de inte ha den grova retoriken för att man är ett riksdagsparti. Men man har tjänat på att ha anonyma hatare som kan gå längre, säger Alex Bengtsson, utbildningschef på Expo och krönikör på Nyheter24.

Under tre års tid byggde Politisk Inkorrekt upp en stark läsarkrets och fick emellanåt ett stort utrymme i media. Alex Bengtsson är därför inte lika säker som Kent Ekeroth på att det går att ersätta deras starka varumärke direkt.

– De kommer ta lång tid att få samma läsarkrets. Det kommer komma några uppstickare som vill konkurrera. Men det betyder i alla fall att det under en lång period inte kommer att spridas den här typen av idéer i den omfattning, säger Alex Bengtsson, till Nyheter24.

Frilansjournalisten Annika Hamrud som har skrivit boken "Svensk, svenskare..." om Sverigedemokraterna tillsammans med Elisabet Qvarford håller med Alex Bengtsson.

– Jag tror att de kommer bli mer splittrat på nätet. Politisk inkorrekt lyckades kanalisera den här gruppen väldigt tydligt, säger Annika Hamrud till Nyheter24.

Politisk Inkorrekts största problem har hela tiden varit anonymiteten menar Hamrud. Det är aldrig någon som har behövt ta ansvar för varken etiken eller faktainnehållet. Problemet blir därför ännu större när flera Sverigedemokrater hyllar och länkar till sidan på de sociala medierna.

Björn Söder (Sverigedemokraternas partisekreterare) verkar ha Politisk Inkorrekt som sin främsta nyhetskanal. Det anser att det är en seriös nyhetskanal men det problematiska är anonymiteten som gör att det inte finns någon garanti för någonting, säger hon till Nyheter24.

/
/
/
/
/