- Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Göteborgsgripen överklagar omhäktning

En av de tre män som greps misstänkta för förberedelse till mord i Göteborg överklagar sin omhäktning.


I september greps tre män i Göteborg misstänkta för förberedelse till terrorbrott. Brottsrubriceringen ändrades sedan till förberedelse till mord. Sedan dess har männen omhäktats två gånger. Senast för att åklagaren ansökte om att få längre tid på sig för att väcka åtal.

Nu överklagar en av de misstänkta männen, en 26-åring, omhäktningen. Hans advokat Ulf Ahlstedt yrkar på att 26-åringen försätts på fri fot eftersom förundersökningen, enligt honom, pågått oförsvarligt länge utan att han eller 26-åringen delgivits några skäl som motiverar ännu en häktningsperiod.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

1 timme sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

1 timme sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Polisen i Västerås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i förråd.", skriver polisen på sin hemsida.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

2 timmar sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.