Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärntränaren Siggi Jonsson fälld för misshandeln

- 19/10/2011, 14:59 -
Siggi Jonsson döms till villkorlig dom och kraftiga böter.
1 av 3

Siggi Jonsson döms till villkorlig dom och kraftiga böter.

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Mejlkonversationen startade 23 juli 2009.
2 av 3

Mejlkonversationen startade 23 juli 2009.

Polisen

I ett utdrag från Siggi Jonssons mejlkonversation med före detta flickvännen kallar henne för hora ett flertal gånger.
3 av 3

I ett utdrag från Siggi Jonssons mejlkonversation med före detta flickvännen kallar henne för hora ett flertal gånger.

Polisen

Den före detta Djurgårdstränaren Siggi Jonsson fälls för misshandeln av sin före detta flickvän.

STOCKHOLM. På onsdagen kom domen mot Siggi Jonsson. Han döms till villkorlig dom och ett kraftigt bötesstraff på 80 dagsböter á 200 kronor. Den före detta Djurgårdstränaren, numera Enköpings SK i division 2, erkände i samband med rättegången att han terroriserat sin flickvän med 468 sms och mejl av kränkande innehåll.

" DU HAR ALTID VARIT EN BILLIG TJEJ OCH KOMMER ALTID VARA DET" är bara ett av sms:en och i ett av flera mejl skriver han:

"du är en hora och har alltid varit, knarkande, flirtande, HORA"

Med hjälp av mejlen och hans erkännande valde tingsrätten att döma Siggi Jonsson för ofredande.

Men åklagaren Olof Kronlund yrkade på att han även gjort sig skyldig till grov fridskränkning. Det ogillades dock av rätten om anser att han i stället gjort sig skyldig till ringa misshandel.

Med stöd i vittnesmål konstaterar tingsrätten att Siggi Jonsson ska ha armbågat flickvännen på ett flygplan från Mallorca till Stockholm.

Siggi Jonsson ska även betala ut ett skadestånd till sin före detta flickvän på 5 000 kronor för det stora antal sexuella kränkningar hon har utsatts för.

Siggi Jonssons advokat - Mari Schaub - säger att de inte kommer överklaga domen.

– Min klient kan nu gå vidare med sitt liv och tycker att det är skönt att processen är över så att han kan ägna all tid och energi åt att leda Enköping i division 1, säger hon till Nyheter24.

Flickvännens advokat Elisabeth Massi Fritz kommer ha en överläggning med sin klient och åklagaren angående en överklagan av domen. Hon har dock inget svar när Nyheter24 når henne.

– Min bedömning är dock att den tilltalade ska dömas för grov fridskränkning och ofredande. Endast ofredande och ringa misshandel är inte tillräckligt med tanke på den omfattande bevisning i målet. Tingsrätten gör en märklig bedömning trots att det finns hela sju vittnen och skriftlig bevisning, säger hon till Nyheter24.