Siggi Jonsson döms till villkorlig dom och kraftiga böter.
1 av 3
Siggi Jonsson döms till villkorlig dom och kraftiga böter. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Mejlkonversationen startade 23 juli 2009.
2 av 3
Mejlkonversationen startade 23 juli 2009. - Foto: Polisen
I ett utdrag från Siggi Jonssons mejlkonversation med före detta flickvännen kallar henne för hora ett flertal gånger.
3 av 3
I ett utdrag från Siggi Jonssons mejlkonversation med före detta flickvännen kallar henne för hora ett flertal gånger. - Foto: Polisen

Stjärntränaren Siggi Jonsson fälld för misshandeln

Den före detta Djurgårdstränaren Siggi Jonsson fälls för misshandeln av sin före detta flickvän.


Åtalet mot Siggi Jonsson

Gärningen: Sigurdur Jonsson ska under perioden april 2009 - augusti 2010 ha begått brottsliga gärningar mot sin före detta flickvän. Gärningarna har enligt åtalet "var för sig utgjort ett led i en upprepad kränkning av målsägandes integritet och har varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla".

Grov fridskränkning är i Sverige sedan år 2000 benämningen på ett vålds-, frids- eller sexualbrott som består av upprepad kränkning av en närstående eller tidigare närstående person. Begås brottet av man mot kvinna (eller tvärtom) med vilken han är eller har varit sammanboende under äktenskapsliknande former betecknas brottet istället som grov kvinnofridskränkning.

Bevisning: Sju vittnesförhör, fotografier av flickvännens skador tagna av målsägandes mor.

SMS-trafik till flickvännens telefon från Siggi Jonsson under perioden.

Mejltrafik mellan flickvännen och tilltalad under perioden 090723-100825.

Källa: Stockholms tingsrätt

STOCKHOLM. På onsdagen kom domen mot Siggi Jonsson. Han döms till villkorlig dom och ett kraftigt bötesstraff på 80 dagsböter á 200 kronor. Den före detta Djurgårdstränaren, numera Enköpings SK i division 2, erkände i samband med rättegången att han terroriserat sin flickvän med 468 sms och mejl av kränkande innehåll.

" DU HAR ALTID VARIT EN BILLIG TJEJ OCH KOMMER ALTID VARA DET" är bara ett av sms:en och i ett av flera mejl skriver han:

"du är en hora och har alltid varit, knarkande, flirtande, HORA"

Med hjälp av mejlen och hans erkännande valde tingsrätten att döma Siggi Jonsson för ofredande.

Men åklagaren Olof Kronlund yrkade på att han även gjort sig skyldig till grov fridskränkning. Det ogillades dock av rätten om anser att han i stället gjort sig skyldig till ringa misshandel.

Med stöd i vittnesmål konstaterar tingsrätten att Siggi Jonsson ska ha armbågat flickvännen på ett flygplan från Mallorca till Stockholm.

Siggi Jonsson ska även betala ut ett skadestånd till sin före detta flickvän på 5 000 kronor för det stora antal sexuella kränkningar hon har utsatts för.

Siggi Jonssons advokat - Mari Schaub - säger att de inte kommer överklaga domen.

– Min klient kan nu gå vidare med sitt liv och tycker att det är skönt att processen är över så att han kan ägna all tid och energi åt att leda Enköping i division 1, säger hon till Nyheter24.

Flickvännens advokat Elisabeth Massi Fritz kommer ha en överläggning med sin klient och åklagaren angående en överklagan av domen. Hon har dock inget svar när Nyheter24 når henne.

– Min bedömning är dock att den tilltalade ska dömas för grov fridskränkning och ofredande. Endast ofredande och ringa misshandel är inte tillräckligt med tanke på den omfattande bevisning i målet. Tingsrätten gör en märklig bedömning trots att det finns hela sju vittnen och skriftlig bevisning, säger hon till Nyheter24.

/
Dom
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.