SD-toppen Kent Ekeroth stödjer kompisarna i Avpixlat.
1 av 4
SD-toppen Kent Ekeroth stödjer kompisarna i Avpixlat. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen menar att SD inte har någon gennerell ståndpunkt till Avpixlat.
2 av 4
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen menar att SD inte har någon gennerell ståndpunkt till Avpixlat. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Politiskt inkorrekts ersättare lanserades i söndags...
3 av 4
Politiskt inkorrekts ersättare lanserades i söndags... - Foto: Faskimil Avpixlat.info
...och har fått namnet Avpixlat.
4 av 4
...och har fått namnet Avpixlat. - Foto: Faksimil Axpixlat.info

Kent Ekeroth berättar om "nya Politiskt inkorrekt"

Avpixlat tar vid där Politiskt inkorrekt slutade.


Det här var Politiskt inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerar inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censureras av etablerade media. Sajten la stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

STOCKHOLM. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth hjälper Avpixlat.info - uppföljaren till den kontroversiella och främlingsfientliga bloggen Politiskt Inkorrekt (PI).

Förutom att man fortfarande kan stödja sajten ekonomiskt via PI:s gamla bankgirokonto, som upprättats av SD-toppen Kent Ekeroth själv, har han nu även valt att hjälpa dem att vara så anonyma som möjligt.

– Jag har registrerat Avpixlat.se så att ingen kan sno den adressen, säger Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag känner skribenter från PI som har gått över till Avpixlat och erbjöd mig att hjälpa dem att fortsätta vara anonyma.

Det var i söndags, på treårsdagen, som Politiskt Inkorrekt tackade för sig och samtidigt uppmanande läsarna att besöka Avpixlat.

– Jag räknade med att folk skulle få reda på det. Jag hoppas att de fortsätter på PI:s verk, säger Kent Ekeroth.

Det var sajten Ajour som var först med att skriva om att Ekeroth låg bakom Avpixlats registrering av .SE-domänen. Samtidigt förnekade Sverigedemokraternas presschef - Martin Kinnunen -  att SD har någon "generell ståndpunkt om olika bloggar, och därmed inte heller till Avpixlat”.

– Det är ju ett eget initiativ av Kent. Partiet har ingen generell ståndpunkt. Jag tror han vill skydda upphovsmännens anonymitet, säger Martin Kinnunen till Nyheter24.

Men Kent Ekertoh är ju Sverigedemokrat och då är det ju inte så konstigt att man kopplar samman hans gärningar med partiet?

– Det skulle jag inte vilja säga. Kent Ekeroth har en koppling till dem men det här är inget vi varken har diskuterat eller tänker vidta några åtgärder för.

Politiskt Inkorrekt har anklagats för att vara rasistisk. Vad tycker du om det?

– Det är många som anklagas för olika saker, säger Martin Kinnunen.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Armenien vädjar om FN-övervakning

1 timme sedan

Tolv länder får fler i EU-parlamentet

1 timme sedan
Tolv länder får en eller två platser till i EU-parlamentet att fördela i valet nästa år. Finland och Danmark får vardera ett till mandat till 15 var, men Sverige får inga ytterligare utan blir kvar på 21 mandat.

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

3 timmar sedan
Tiotusentals människor i Frankrike har demonstrerat mot polisvåld under lördagen, i protester som organiserades av vänsterorganisationer.

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

igår 22:06
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

igår 21:56
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

igår 21:30
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.