Måndag 27 Sep
Stockholm

Petzäll: "Jag tänker avslöja spelet inom SD"

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund hävdar att allt är påhittat.
1 av 3
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund hävdar att allt är påhittat. Foto:
William Petzäll.
2 av 3
William Petzäll. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
3 av 3

UPPDATERAD. William Petzäll skriver på Twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom Avpixlat som är nya Politiskt Inkorrekt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Turerna kring Petzäll

Natten till söndagen den 6 februari 2011 grips William Petzäll för fylleri i samband med en fest i en lägenhet i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. William Petzäll menar att tabletterna ska ha varit blodtrycksmedicin.

Han väljer därefter att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder William Petzäll till riksdagen och fortsätter med sitt arbete. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom partiet ha träffat honom menar Erik Almqvist i en intervju med Nyheter24.

Den 26 september väljer William Petzäll att hoppa av partiet men stanna kvar i riksdagen som politisk vilde.

Den 17 oktober omhändertas Petzäll enligt lagen om vård av missbrukare (LVM).

William Petzäll har efter han petades från Sverigedemokraterna hotat med att avslöja allt om SD.

Den 25 oktober skrev någon som hade kapat Petzälls konto på twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom den nya sajten Avpixlat.

Hackaren fortsatte sedan med att lägga ut hashkoder och mejladresser till kända journalister från Aftonbladet och Expressen.

Den 4 november är William Petzäll återigen en fri man och mer motiverad än någonsin.

Den 15 november skriver William Petzäll om "några klargöranden" på hans nya blogg.

Den 21 mars kommer nyheten om att William Petzäll åtalas för narkotikabrott. Till Nyheter24 säger han att han förnekar brott.

Den 9 maj ställdes William Petzäll inför rätta. Den 14 maj kom domen.

STOCKHOLM. Den före detta sverigedemokraten William Petzäll blev i förra veckan tvångsomhändertagen på grund av sitt missbruk. Tidigt på tisdagsmorgonen går han till attack mot ledande sverigedemokrater.

William Petzäll hävdar nu via twitter att SD:s toppnamn ligger bakom nya sajten Avpixlat och också har drivit främlingsfientliga Politiskt Inkorrekt. Tidigare har Petzäll hotat "avslöja allt" om hans före detta partikamrater inte spelar rent.

Enligt William Petzäll ska presschefen Martin Kinnunen, SD-toppen Kent Ekeroth och Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund ligga bakom nya sajten Avpixlat.

"Det är Martin Kinnunen och Kent Ekeroth tillsammans med Linus Bylund som ligger bakom avpixlat." - skriver Petzäll på Twitter.

Enligt William Petzäll ska Martin Kinnunen ha varit den som var drivande i Politiskt Inkorrekt. Han ska dock inte ha kunnat styra alla skribenter efter att PI:s tidigare frontfigur avlidit under våren 2011.

Kvar fanns bara två drivande krafter inom PI, hävdar William Petzäll. De beslutade sig då att för att lägga ned sajten.

Innan Martin Kinnunen ska ha startat upp nya Avpixlat ska han dock ha kollat med riksdagsgruppen, menar William Petzäll.

"Så Martin Kinnunen tog med sig de skribenter som han gillade och pratade med riksdagsgruppen och fick tillåtelse att starta en ny sida."

Under måndagen bekräftade Kent Ekeroth för Nyheter24 att han har hjälpt Avpixlat med att vara anonyma genom att registrera en .SE-adress.

Enligt William Petzälls juridiska ombud - Anna Heurlin - ska twitterkontot vara kapat.

– Jag har precis pratat med William Petzäll. Det är inte han. Han har vare sig tillgång till dator eller telefon, säger hans advokat Anna Heurlin, till Aftonbladet.

När Nyheter24 når SD:s pressekreterare Eric Myrin undviker han att svara på frågorna om vad som kan hända nu och vad de tycker om Petzälls nya utspel.

– Du kan mejla dina frågor så får vi se om jag har tid med dem i dag, säger han till Nyheter24.

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund dementerar dock William Petzälls påhopp.

– Det är hittepå rakt av, säger Linus Bylund till Nyheter24.

Varför tror du han skrivit något sånt?

– Jag vet inte, men det förvånar mig inte i alla fall.

Nyheter24 har förgäves sökt Martin Kinnunen.

På William Petzälls twitterkonto, som det nu spekulerats i har hackats, fortsätter han att pumpa ut ny info om SD. Det är ännu oklart om denna information stämmer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela