Måndag 27 Sep
Stockholm

Billströms "bostadslögn" var en sanning

Tobias Billström trodde att den nya styrelsen skulle ordna vad de lovat - trots det står han kvar som styrelseledamot i bostadsrättsföreningen.
1 av 3
Tobias Billström trodde att den nya styrelsen skulle ordna vad de lovat - trots det står han kvar som styrelseledamot i bostadsrättsföreningen. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Även centerpartisten Erik A Eriksson hade gjort samma misstag, något som Nyheter24 kunde avslöja. Debatten som följde handlade främst om att reglerna är otydliga.
2 av 3
Även centerpartisten Erik A Eriksson hade gjort samma misstag, något som Nyheter24 kunde avslöja. Debatten som följde handlade främst om att reglerna är otydliga. Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
I ett mejl bekräftar föreningens nuvarande ordförande att uppgifterna om Billström måste ändras.
3 av 3
I ett mejl bekräftar föreningens nuvarande ordförande att uppgifterna om Billström måste ändras. Foto:

Migrationsminister Tobias Billström lämnade styrelsen i bostadsrättsföreningen när han blev statsråd. Den nya styrelsen har menat att ändra uppgifterna - men ännu inte gjort något åt saken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
80 000 och möjliga bostadsklipp

Tobias Billström har varit under lupp de senaste dagarna då det avslöjades att han och försvarsminister Sten Tolgfors kan kamma hem dubbla ersättningar för sitt boende tack vare ett undantag i folkbokföringslagstiftningen.

Enligt Aftonbladet kan det trots allt också bli aktuellt med en ombildning av Billströms lägenhet i Malmö, något som skulle ge honom chansen till ett miljonklipp på sin "andra" lägenhet. Migrationsministerns familj är skriven i Stockholm

STOCKHOLM. På fredagen förnekade migrationsminister Tobias Billström (M) att han sitter som ordförande i en bostadsrättsförening som verkar för ombildning i Malmö. Nu visar det sig att det som i Aftonbladet kallades "Billströms bostadslögn" faktiskt i själva verkat var en sanning.

Enligt en mejlkonversation, som Nyheter24 tagit del av, noterar den nya ordföranden redan 2009 problemet med att Billström fortfarande står kvar som ordförande och att detta måste korrigeras omgående genom att samtliga i styrelsen skriver under registreringsbeviset.

Trots det står Billström fortfarande, enligt Bolagsverket, med som styrelseledamot i bostadsrättsföreningen tillsammans med två andra personer. Men det var längesen de lämnade sina poster.

– Jag bor inte kvar där. Jag vet inte ens om föreningen finns kvar, det är ett hyreshus. Jag har inte bott där på flera år, säger Kyoko Hilding, som satt i styrelsen med Billström, till Nyheter24.

"Kommer stå kvar så länge vi inte får andra uppgifter"

Ansvarig myndighet kan inte aktivt göra något för att rätta till felet.

– Det är kanske jobbigt för de som inte bor där längre men det är så det funkar, säger Cecilia Rundqvist, handläggare på Bolagsverket, till Nyheter24 och fortsätter:

– De kommer stå kvar där så länge vi inte får in några andra uppgifter.

När Tobias Billström utsågs till statsråd efter Alliansens valseger 2006 lämnade han enligt Hilding sitt uppdrag i bostadsrättsföreningen.

– Tobias är inte med, det är jag 200 procent säker på, säger hon.

Bostadsrättsföreningens verksamhetsberättelse från 2008 bekräftar att Billström lämnat styrelsen samtidigt som bland andra Kyoko Hilding satt som ledamot.

Migrationsministern hälsar via sin pressekreterare att det faktum att registeruppgifterna är gamla är en fråga för den nya styrelsen och att han förutsatt att de skickat in rätt papper.

Kommentera
Kopiera länk
Dela