Jonas Sjöstedt, en av fyra partiledarkandidater i Vänsterpartiet - ett parti på uppgång.
1 av 3
Jonas Sjöstedt, en av fyra partiledarkandidater i Vänsterpartiet - ett parti på uppgång. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans moderater är de som tjänar mest på S-tappet.
2 av 3
Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans moderater är de som tjänar mest på S-tappet. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Håkan Juholt fick stanna kvar som partiledare, men det bristande förtroendet för honom syns nu i opinionsundersökningarna.
3 av 3
Håkan Juholt fick stanna kvar som partiledare, men det bristande förtroendet för honom syns nu i opinionsundersökningarna. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Juholt sänker sossarna - till Reinfeldts glädje

S-ledarens tidigare blåsväder verkar ha smittat av sig på opinionen. Samtidigt ökar siffrorna för statsministerns moderater.


63 procent vill se Reinfeldt

Även i DN/Synovates undersökning om vilken politiker som har störst förtroende att leda landet går det dåligt för Håkan Juholt.

På flera punkter vinner statsministern stort. När det gäller förtroende att leda regeringen får Fredrik Reinfeldt 63 procent och Juholt bara 15.

Faktum är att S-ledaren på samtliga fem punkter får ett lägre resultat än vad hans föregångare Mona Sahlin hade inför valet 2010.

STOCKHOLM. Den socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholts hyresaffär slår nu som väntat hårt mot partiet i opinionen. Enligt en undersökning som gjorts av Aftonbladet/United Minds är S nu nere på 24,9 procent.

– Tappet är det pris som S får betala för att ha honom kvar som partiledare, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds, till Aftonbladet.

Samtidigt ökar Moderaterna med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen. 32,8 procent av de tillfrågade skulle rösta på regeringens största parti om det var val i dag.

Även Vänsterpartiet drar nytta av S-raset och ökar med 1,3 procentenheter jämfört med den förra undersökningen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!