1 av 2
I ett hemligt rum i källaren på denna nattklubb i Göteborg ska flera personer ha misshandlats av ordningsvakterna.
2 av 2
I ett hemligt rum i källaren på denna nattklubb i Göteborg ska flera personer ha misshandlats av ordningsvakterna. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Vakthärvan: Chefen hotade och dunkade gästs huvud i väggen

Chefen var först ut bland de åtalade vakterna i Göteborg och vittnesmålet mot honom beskrev minst sagt våldsamma scener.


GÖTEBORG. På tisdagen inleddes rättegången mot de tolv åtalade vakterna i den så kallade Push och Nivå-härvan i Göteborg. Först ut i rättssalen var den 32-årige vaktchefen som står åtalad för bland annat grov misshandel och övergrepp i rättssak och som har kopplingar till Hells Angels.

Målsägande beskrev hur han och hans kompisar fått problem med vakterna på nattklubben Nivå och släpats ned till ett hemligt rum.

– Vi beordrades att ställa oss efter väggarna och det var lugnt tills vaktchefen kom in. Han var vansinnig och skrek "Fattar ni inte vad ni har ställt till med era djävla fittor", sedan dunkade han mitt bakhuvud i väggen och tog strupgrepp, det gjorde ont och jag hade svårt att andas, sa målsägande i rätten.

"Håll käft om du vill komma levande härifrån"

Vaktchefen ska också ha hotat och sagt "håll käft om du vill komma levande härifrån", uppger Göteborgs-Posten. 32-åringen själv menar dock att de som säger att han misshandlat någon ljuger och nekade samtidigt till allt.

Vaktchefens advokat lade mycket fokus kring hur mycket alkohol den målsägande druckit och ifrågasatte hur bra minne han kan ha haft från den kvällen.

Hemliga internregler

Nyheter24 har tidigare avslöjat att vakterna på Push och Nivå skapade internregler för att lura polisen när de blivit anmälda. De bestod av dessa fyra punkter:

- Den anmälde personen agerade "aggressivt" och "hotfullt".

- Den anmälde personen slog alltid det första slaget mot ansiktet.

- Anmälaren (krogvakten) kände sig hotad och att det var en fara för hans liv.

- Alla kollegor som jobbade samma kväll som en anmälan gjordes ska träda fram som vittnen och säga samma sak till polisen.

Åklagaren Ann-Sofie Prahl har ställt frågor till vakterna om detta men de har nekat till allt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.