Måndag 4 Jul
Stockholm

Vakthärvan: Chefen hotade och dunkade gästs huvud i väggen

1 av 2
I ett hemligt rum i källaren på denna nattklubb i Göteborg ska flera personer ha misshandlats av ordningsvakterna.
2 av 2
I ett hemligt rum i källaren på denna nattklubb i Göteborg ska flera personer ha misshandlats av ordningsvakterna. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Chefen var först ut bland de åtalade vakterna i Göteborg och vittnesmålet mot honom beskrev minst sagt våldsamma scener.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. På tisdagen inleddes rättegången mot de tolv åtalade vakterna i den så kallade Push och Nivå-härvan i Göteborg. Först ut i rättssalen var den 32-årige vaktchefen som står åtalad för bland annat grov misshandel och övergrepp i rättssak och som har kopplingar till Hells Angels.

Målsägande beskrev hur han och hans kompisar fått problem med vakterna på nattklubben Nivå och släpats ned till ett hemligt rum.

– Vi beordrades att ställa oss efter väggarna och det var lugnt tills vaktchefen kom in. Han var vansinnig och skrek "Fattar ni inte vad ni har ställt till med era djävla fittor", sedan dunkade han mitt bakhuvud i väggen och tog strupgrepp, det gjorde ont och jag hade svårt att andas, sa målsägande i rätten.

"Håll käft om du vill komma levande härifrån"

Vaktchefen ska också ha hotat och sagt "håll käft om du vill komma levande härifrån", uppger Göteborgs-Posten. 32-åringen själv menar dock att de som säger att han misshandlat någon ljuger och nekade samtidigt till allt.

Vaktchefens advokat lade mycket fokus kring hur mycket alkohol den målsägande druckit och ifrågasatte hur bra minne han kan ha haft från den kvällen.

Hemliga internregler

Nyheter24 har tidigare avslöjat att vakterna på Push och Nivå skapade internregler för att lura polisen när de blivit anmälda. De bestod av dessa fyra punkter:

- Den anmälde personen agerade "aggressivt" och "hotfullt".

- Den anmälde personen slog alltid det första slaget mot ansiktet.

- Anmälaren (krogvakten) kände sig hotad och att det var en fara för hans liv.

- Alla kollegor som jobbade samma kväll som en anmälan gjordes ska träda fram som vittnen och säga samma sak till polisen.

Åklagaren Ann-Sofie Prahl har ställt frågor till vakterna om detta men de har nekat till allt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.