Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4675
reaktioner idag

Vågar inte vittna i öppen rättegång mot Södertäljenätverket

Mordförsöket var en hämnd för ett krogbråk tidigare på kvällen.

En av de fyra gärningsmännen sitter häktade för dubbelmordet på bröderna Moussa.

Mordförsöket utspelade sig på Svedjevägen I Ronna.

SÖDERTÄLJE. På fredagen inleds den tredje rättegångsdagen mot fyra män ur det grovt kriminella Södertäljenätverket. Männen, 19, 29, 25 och 19 år gamla, står åtalade för bland annat mordförsök efter ett krogbråk på nattklubben The Strip.

– Målsägandes advokater yrkar på att inga åhörare ska kunna medverka då de är rädda för att vittna, säger Jerker Asplund, kammaråklagare till Nyheter24.

Förhandlingarna kommer att hållas i säkerhetssalen i Södertörns tingsträtt. Enligt åklagaren kan det dock komma personer till rättegången som målsägande är rädda för. Om förhandlingarna kommer att hållas bakom stängda dörrar bestämmer tingsrätten innan rättegången börjar vid nio på morgonen.

Åklagaren Jerker Asplund är nöjd med åtalet och den omfattande bevisningen mot männen och kommer att yrka på höga straff. Mordförsöket ägde rum på natten mot söndagen den 24 april då två personbilar besköts med automatvapen - bland annat en Kalasjnikov. Tre av de fyra männen misstänks ligga bakom skjutningen och den fjärde - en 19-åring - ska ha på ett systematiskt och genomtänkt sätt ha använt de andra männens mobiltelefoner i en bil på väg bort från Ronna i Södertälje medan brottet begicks.

– Bevisningen är mycket god. Vi har utpekanden på två av de tre männen. Sedan har vi flyktbilen där en person kommer och knackar på klockan tre på natten och ber om skjuts. En av de som grips i bilen har handskar med krutstänk på sig.

En av de fyra männen sitter sedan tidigare även häktad för det uppmärksammade dubbelmordet på Bröderna Moussa. Förutom mordförsök står de åtalde för grovt vapenbrott, grovt olaga hot, medhjälp till dessa brott och skyddande av brottsling. Gärningsmännen nekar dock till samtliga brott. 

Mer:

Nätverket pressar södertäljeborna på miljoner