Onsdag 18 Maj
Stockholm

Polisen greps av kollegorna - åtalas för knarkbrott

Polisen greps hög på kokain.
1 av 2
Polisen greps hög på kokain. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Lars Klevensparr är chef för Storgöteborg.
2 av 2
Lars Klevensparr är chef för Storgöteborg. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Polischefen Lars Klevensparr ställde aldrig frågan om polismannen varit påverkad i tjänsten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kan få kicken

Polismannen är tillsvidare sjukskriven fram till början på oktober. Lars Klevensparr har dock beslutat att han ska flyttas från inre till yttre tjänst.

Om han får sparken från sitt jobb är dock fortfarande oklart då det är polisens ansvarsnämnd som tar ställning till om han får arbeta kvar som polis.

GÖTEBORG. Åklagaren - Bengt Landahl -  vill inte säga exakt hur han kommer att utforma åtalet mot polisen som greps hög på kokain. Men ett åtal kommer lämnas in "i dagarna" och misstanken mot polisen är knarkbrott.

– Jag vill inte säga hur åtalet kommer att se ut exakt, men det är ju narkotikabrott han är misstänkt för, säger Bengt Landahl, åklagare på riksenheten för polismål, till Nyheter24.

Det var den 27 augusti som polisen gick in i en lägenhet i Göteborgsområdet. Där hittade kollegorna polisen - hög som ett hus. Polisen, en man 45-årsåldern, greps tillsammans med ytterligare en person och i lägenheten hittades kokain.

Men trots gripandet fick polisen behålla jobbet. Lars Klevensparr, chef för polisen i Storgöteborg, valde dock att ta ifrån honom tjänstevapnet och att omplacera honom från yttre till inre tjänst.

– Jag har tagit ett beslut att omplacera honom från yttre till inre tjänst, sa Lars Klevensparr till Nyheter24.

Vet ni om han har varit påverkad i tjänsten?

– Nej, det vet jag inte. Jag har inte heller ställt frågan till honom.

Varför har du inte frågat om han varit påverkad i tjänsten?

– Egentligen är det en bra fråga som du har där. Det är några hopp mellan mig och hans chef och jag vet att hans chef har haft samtal med honom. Skulle detta ha förekommit skulle vi se oerhört allvarligt på det, sa Lars Klevensparr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela