Flickan som överfölls bakom Kungliga bibloteket har ännu inte hörts av polisen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården.
Flickan som överfölls bakom Kungliga bibloteket har ännu inte hörts av polisen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Våldtagna flickan ännu inte hörd av polis

Den unga flickan överfölls och våldtogs i måndagskväll.


Tipsa polisen

Har du sett eller hört något som kan höra ihop med våldtäkten.

Tveka inte. Ring polisen och ge tips på 114 14.

STOCKHOLM. Flickan som våldtogs i måndags kväll bakom Kungliga biblioteket i Humlegården har ännu inte hörts av polisen. Men enligt Sofie Österheim, informationsansvarig på Citypolisen, kommer förhören inledas strax före lunch på fredagen. Därefter kommer de kunna ge en tydligare bild av vad som hände mellan åtta och halv nio i måndags kväll.

– Vi kommer kanske kunna gå ut med ett signalement då, säger Sofie Österheim till Nyheter24.

När polisen tog upp jakten under måndagskvällen jagade de två gärningsmän som ska ha attackerat och våldtagit flickan under en halvtimme. Tonårsflickan, som enligt polisen är i 16-17-årsåldern, fördes sedan till Södersjukhuset. Polisen vill inte kommentera hur flickan mår. Inte heller om de har några misstänkta för brottet då utredningen är inne i ett känsligt läge.

– Jag vill inte kommentera om vi har några misstänkta ännu.

Vad gör utredarna just nu?

– De håller på med övervakningsfilmer i närheten av platsen, vid tunnelbanan och andra kameror man har tillgång till, säger Sofie Österheim och fortsätter:

– Vi kommer att komma ut med mer info under morgondagen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!