1 av 2
- Foto: MARK BAKER/AP/SCANPIX
Bandidos ska ha kallat in förstärkning till konflikten mot Backagänget i Göteborg.
2 av 2
Bandidos ska ha kallat in förstärkning till konflikten mot Backagänget i Göteborg. - Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Tyska Bandidosmedlemmar i rätten - "inget kriminellt alls"

Två tyska medborgare greps i Göteborg och misstänks ha varit där för att hjälpa Bandidos i strider mot Backagänget.


Bandidos vs. Backagänget

I den utredning som gjorts kring de tyska Bandidsmedlemmarna har polisen bifogat en PM om fem våldsdåd mellan Bandidos och Backagänget i Göteborg. Samtliga ägde rum i oktober i år.

Det handlar om knivmisshandel, en skjutning på en porrklubb, en handgranat mot ett kafé och beskjutning av två Bandidosmedlemmar vid en av gängets lokaler.

Källa: GP.

GÖTEBORG. På fredagen inleds rättegången mot de två tyska medborgare som greps i Göteborg tidigare i höst. I deras bil hittades bland annat knivar, en yxa, pepparspray och knoghjärnsliknande handskar.

Åklagaren kopplar ihop männens närvaro i staden med konflikten mellan svenska Bandidos och Backagänget. De tyska männen ska vara "förstärkning" från Bandidos tyska organisation.

– Det förnekas, det finns ingen sådan koppling, det är helt fel, säger den ena mannens advokat Ralph Ekman till Nyheter24.

"Det är inga konstigheter"

Båda männen förnekar brott. Ekmans klient har dock erkänt i polisförhör att han är provmedlem i tyska Bandidos medan den andre mannen sagt att han är "boss" för en Berlinavdelning, skriver Göteborgs-Posten.

Hur förklarar din klient föremålen som hittades i bilen?

– Det är inga konstigheter, vi förklarar varför i morgon (läs: i dag) i rätten, säger Ekman och fortsätter:

– Han visste att de fanns där, men det är inget kriminellt alls.

De båda tyska männen åtalas för förberedelse till grov misshandel alternativt grovt brott mot knivlagen och ringa vapenbrott.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Miljöpartiets fokus i EU- valet kommer att ligga på klimat, natur och demokrati. Det här är ett ödesval för klimatet och naturen, säger språkröret Daniel Helldén på en pressträff där partiets valmanifest presenteras.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.