Polisen ska analysera fingeravtrycken som hittades på den här kniven som Midhat mördades med.
1 av 3
Polisen ska analysera fingeravtrycken som hittades på den här kniven som Midhat mördades med. - Foto: Foto: TV3/Efterlyst
I den här lägenheten i Högdalen mördades en person med flera knivhugg.
2 av 3
I den här lägenheten i Högdalen mördades en person med flera knivhugg. - Foto: Foto: TV3/Efterlyst
Ett av Cold Case-fallen handlar om Mohammed som knuffades in i ett tåg och dog hör på Högdalens tunnelbanestation. Nu ser fallet ut att gå mot en lösning.
3 av 3
Ett av Cold Case-fallen handlar om Mohammed som knuffades in i ett tåg och dog hör på Högdalens tunnelbanestation. Nu ser fallet ut att gå mot en lösning. - Foto: Foto: TV3/Efterlyst

Cold Case-kommissionen jagar misstänkt mördare

Kommissarie Hans Stridlund är mördaren på spåren. I nästa vecka görs första frihetsberövandet.


STOCKHOLM. Den handplockade Cold Case-kommissionen gör redan stora framsteg i ett av de fem fall som Söderortspolisen gått vidare med efter att de togs upp teve-programmet Efterlyst. I nästa vecka kommer kommissarie Hans Stridlund och hans kollegor nämligen att plädera inför en åklagare då de vill göra sitt första frihetsberövande.

– Aldrig någonsin tidigare har det funnits någon som suttit frihetsberövad för morden i Högdalen. Men nu ska vi ta en åklagarkontakt nästa vecka för att plädera för en tvångsåtgärd, säger Hans Stridlund till Nyheter24.

Dubbelmorden i Högdalen som kommissarie Stridlund syftar på ägde rum den 2 november 2007. Det ena mordet utspelade sig på tunnelbanestationen Högdalen då den djupt troende muslimen Mohammed Mushtaha, 29, knuffas med en oerhörd kraft in i ett tåg och dör av smällen. Ungefär en timme senare hittas en man knivmördad i en lägenhet bara 400 meter därifrån. Till synes utan tecken på strid. Mannen heter Midhat och är även han djupt troende muslim.

– Den som dyker upp i lägenheten kan mycket väl vara den som försvinner från mordplatsen vid tunnelbanan, sa Hans Stridlund, kommissarie vid Söderortspolisen, till Nyheter24.

I den totala Cold Case-satsningen finns det en förhörsplan med ett 50-tal olika namn som polisen ska höra. Och enligt Hans Stridlund har de ett enskilt syfte med samtliga förhör.

Man vill ha lite överraskning men jag kan säga att vi redan startat förhör med olika personer, säger han till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!