En polisbil lyckades få stopp på rånarnas flyktbil. Men rånarna öppnade eld och lyckades försvinna från platsen.
En polisbil lyckades få stopp på rånarnas flyktbil. Men rånarna öppnade eld och lyckades försvinna från platsen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Man anhållen för pantbanksrånet

Polisen har anhållit en man misstänkt för rånet mot en pantbank i Skärholmen under lördagen.– Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig vid polisen i Stockholm.


Under lördagen körde tre rånare rakt in i pantbanken Sefinas skyltfönster i Skärholmen. Därefter hotade de personalen med automatvapen och stal klockor, guld och smycken.

I flykten från platsen kolliderade rånarnas bil med en polisbil varpå de sköt tre skott mot poliserna som besvarade elden. De tre männen lyckades i tumultet som uppstod komma över en moped och fly från poliserna.

Polisen har nu anhållit en man misstänkt för grovt rån och mordförsök.

– Under gårdagskvällen hämtade vi in fyra personer till förhör. Av de fyra är det en som fått stanna kvar på sannolika skäl misstänkt för att ha med rånet att göra, säger Ulf Lindgren informationsanvarig på polisen, till Nyheter24.

Varken rånarna eller polismännen skadades i skottlossningen.

/
/
/
/
Ran
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.