- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX /

Telia tvingas böta 144 miljoner

Stockholms tingsrätt dömer telekomföretaget Telia Sonera för att ha missbrukat sin dominerande ställning.


Telia Sonera, ska enligt rätten, ha dumpat priserna på bredband till privatkunder så att priserna inte täckte de egna kostnaderna. Det ska ha pågått mellan april 2000 till januari 2003.

Företagets handling har gjort det betydligt svårare för konkurrenterna att komma in och expandera på bredbandsmarknaden, enligt rätten. Konkurrenterna ska även under långa perioder ha sålt med förlust.

Böterna ska betalas till staten. Dessutom får TeliaSonera betala sina egna rättegångskostnader om 14,8 miljoner kronor.

Telia Sonera kan överklaga beslutet till Marknadsdomstolen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.