Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sajt med SD-anknytning informerade om nazistmarsch

- 05/12/2011, 07:37 -
Det här meddelandet skrevs efter att inlägget om nazistdemonstrationen tagits bort.

Det här meddelandet skrevs efter att inlägget om nazistdemonstrationen tagits bort.

FAKSIMIL FRÅN AVPIXLAT.INFO

Den SD-vänliga sajten Avpixlat publicerade i helgen ett inlägg om en nazistisk demonstration. Senare togs inlägget bort.

Sajten Avpixlat, som tog vid där den främlingsfientliga sajten Politisk Inkorrekt slutade, publicerade på lördagen information om en nazistisk demonstration som Svenskarnas parti ligger bakom. Det högerextremistiska partiet, tidigare Nationalsocialistisk front, ska demonstrera mot "svenskfientlighet".

Avpixlats inlägg blev snabbt mycket uppmärksammat och fick över 200 kommentarer. Senare under söndagen togs meddelandet bort och redaktionen skrev ett nytt där man förklarade att man misslyckats med granskningen. I inlägget skriver även sajtens ansvariga att Avpixlat inte står bakom de grupperingar som arrangerar demonstrationen.

"Det var lördagskväll, större delen av redaktionen ledig och jouren bristfälligt bemannad", är förklaringen till snedsteget.

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth känner flera av skribenterna på Avpixlat. Han hjälper även till att samla in pengar och bidrar aktivt till att hjälpa sajten. Inte minst genom att registrera domännamn som skulle kunna förväxlas med Avpixlat.info.

– Jag har registrerat Avpixlat.se så att ingen kan sno den adressen, har Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna tidigare sagt till Nyheter24.