Avpixlat har blivit nytt hem åt Migileaks, SD-mannen Henrik Agerhälls sajt som lades ner  efter kritik från Datainspektionen.
1 av 2
Avpixlat har blivit nytt hem åt Migileaks, SD-mannen Henrik Agerhälls sajt som lades ner efter kritik från Datainspektionen. - Foto: Faksimil Axpixlat.info
Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) riskerar nu att dras in i Datainspektionens granskning.
2 av 2
Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) riskerar nu att dras in i Datainspektionens granskning. - Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Avpixlat tar över SD-mannens uthängningssajt

SD-mannen Henrik Agerhäll stängde ner sin sajt där han publicerade migrationsdomar efter kritik från Datainspektionen. Nu har den återuppstått under Avpixlat.


Avpixlat - nya Politiskt Inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerade inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censurerades av etablerade medier. Sajten lade stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

Avpixlat har tagit över där PI slutade.

SD:s debattinlägg

"Vi har för detta ändamål lagt en motion i Sveriges riksdag som skulle göra det olagligt att gömma illegala invandrare precis som det idag är olagligt att hjälpa andra brottslingar. Utöver det har vi i vår budget tillsatt ytterligare 140 miljoner kronor till polisen för att intensifiera arbetet med att hitta och utvisa de som uppehåller sig i vårt land utan tillstånd.", skriver Kent Ekeroth och Björn Söder på SVT.se.

SVERIGE. Sverigedemokraten Henrik Agerhäll ligger bakom sajten Migileaks där han tidigare har publicerat migrationsdomar. Men efter att Datainspektionen kritiserat hemsidan för att läcka ut känsliga uppgifter har Avpixlat tagit över driften.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat riskerar sajten att polisanmälas av Datainspektionen och just nu förs en intern diskussion om hur man ska gå vidare med fallet.

– Det är svårt för mig att kommentera en polisanmälan som ännu ej existerar. Jag tror mer det är så att Datainspektionen "kröker rygg" när det ringer journalister. Det är vanligt att svenska myndigheter agerar på det sättet, säger Agerhäll till Nyheter24.

Ekeroth kan dras in i granskningen

När sajten nu ligger under Avpixlat dras ytterligare en SD-topp in i Datainspektionens granskning. Sedan tidigare är det känt att riksdagsledamoten Kent Ekeroth eget initiativ hjälpt sajten med ett bankgirokonto och även registrerat en .SE-adress.

– Jag känner skribenter från PI som har gått över till Avpixlat och erbjöd mig att hjälpa dem att fortsätta vara anonyma, sa Ekeroth tidigare till Nyheter24.

På Migileaks hängs personer ut, som av Migrationsdomstolen beviljats uppehållstillstånd, med namn, personnummer och adress.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har tidigare uttalat sig till Sydsvenskan om Avpixlat där han menade att sajten tillhör den "sunda delen" av SD:s nätrörelse.

– Många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra, sa han då.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.