Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24.
1 av 2
Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24. - Foto: Privat
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

"SD eller Ekeroth har inget med Avpixlats innehåll att göra"

"Nu vill alltså Kent Ekeroths kompisar på Avpixlat att sajtens läsare ska fota dessa barn och skicka in dom så att hela internetpöbeln kan se."


"Avpixlat spottar på hotade barn"

Här är ett utdrag från Alex Bengtssons blogg:

"Det är uppenbart att Avpixlatgänget lever så långt ifrån verkligheten man bara kan komma. I Sverige lever över 4000 barn med skyddad identitet. Det är barn till mammor som har misshandlats, barn till poliser, barn till grävande journalister, barn till politiker och andra föräldrar som lever under hot. Merparten av dessa barn är dock barn till kvinnor som har misshandlats. Mot denna bakgrund så uppmanar  många skolor och förskolor föräldrar och andra anhöriga att inte fota på den berörda skolan."

Läs hela blogginlägget här.

Under tisdagens luciafirande har det rådit fotoförbud på flera förskolor och skolor runt om i landet. Den främsta anledning till det har varit att barn med skyddad identitet inte ska behöva vara med på bilder som sedan sprids vidare via till exempel sociala medier. Beslutet har fått den SD-kopplade sajten Avpixlat att rasa.

Enligt Avpixlat har förbudet införts för att det finns barn till illegala invandrare i barngrupperna och skolklasserna och att personalen ägnar sig åt skyddande av brottsling.

"Avpixlat har i dag passerat avgrunden tio gånger om"

Något som Nyheter24:s krönikör och bloggare Alex Bengtsson inte håller med om. I ett blogginlägg förklarar han varför han tycker att sajten gör fel:

"Den SD-påhejade rasistsajten Avpixlat har i dag passerat avgrunden tio gånger om. På sajten uppmanar man nu sina läsare att fota luciatåg på skolor i landet där skolorna infört fotoförbud. Pöbelsajten menar att dessa förbud införts på grund ut av att flyktingar utan uppehållstillstånd kan finnas med i tågen. Bullshit." - skriver Alex Bengtsson.

SD-toppen Kent Ekeroth har tidigare avslöjat för Nyheter24 att han känner en del av skribenterna på sajten - då de gått över från den nu nedlagda bloggen Politiskt Inkorrekt. Ekeroth har även på eget initiativ hjälpt Avpixlat med ett bankgirokonto samt registrerat en .SE-adress. "Så att ingen kan sno den adressen", enligt Ekeroth. Dessutom har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till Sydsvenskan sagt att Avpixlat hör till "den sunda delen" av Sverigedemokraternas nätrörelse.

Uppmanar att fota luciatåg

"Nu vill alltså Kent Ekeroths kompisar på Avpixlat att sajtens läsare ska fota dessa barn och skicka in dem så att hela internetpöbeln kan se." - skriver Alex Bengtsson.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen säger dock att vare sig SD eller Ekeroth har något med innehållet på webbsidan att göra. Han vill därför inte kommentera Bengtssons blogginlägg där Ekeroth attackeras:

– SD har således ingen kommentar till Bengtssons blogginlägg och har vidare ingen kommentar till de här uppgifterna om "fotoförbud". Det är beslut som uppenbarligen är tagna lokalt varför frågan måste ställas till varje lokal verksamhetschef, säger han till Nyheter24.

Sverigedemokraternas presschef vill däremot påpeka att de tycker att svenska myndigheter är i en "absurd situation" vad gäller illegala invandrare.

– Däremot har vi i allmänhet en absurd situation i Sverige där myndigheter hamnar i konflikt med varandra där delar av dem arbetar för att återföra illegala migranter till sina ursprungsländer samtidigt som andra arbetar för att göra det lättare för illegala migranter att vistas i Sverige. Detta vänder sig SD emot.

Nyheter24 har sökt Kent Ekeroth för en kommentar.

/
/
/
/
Jul
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.