Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24.
1 av 2
Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24. - Foto: Privat
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

"SD eller Ekeroth har inget med Avpixlats innehåll att göra"

"Nu vill alltså Kent Ekeroths kompisar på Avpixlat att sajtens läsare ska fota dessa barn och skicka in dom så att hela internetpöbeln kan se."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
"Avpixlat spottar på hotade barn"

Här är ett utdrag från Alex Bengtssons blogg:

"Det är uppenbart att Avpixlatgänget lever så långt ifrån verkligheten man bara kan komma. I Sverige lever över 4000 barn med skyddad identitet. Det är barn till mammor som har misshandlats, barn till poliser, barn till grävande journalister, barn till politiker och andra föräldrar som lever under hot. Merparten av dessa barn är dock barn till kvinnor som har misshandlats. Mot denna bakgrund så uppmanar  många skolor och förskolor föräldrar och andra anhöriga att inte fota på den berörda skolan."

Läs hela blogginlägget här.

Under tisdagens luciafirande har det rådit fotoförbud på flera förskolor och skolor runt om i landet. Den främsta anledning till det har varit att barn med skyddad identitet inte ska behöva vara med på bilder som sedan sprids vidare via till exempel sociala medier. Beslutet har fått den SD-kopplade sajten Avpixlat att rasa.

Enligt Avpixlat har förbudet införts för att det finns barn till illegala invandrare i barngrupperna och skolklasserna och att personalen ägnar sig åt skyddande av brottsling.

"Avpixlat har i dag passerat avgrunden tio gånger om"

Något som Nyheter24:s krönikör och bloggare Alex Bengtsson inte håller med om. I ett blogginlägg förklarar han varför han tycker att sajten gör fel:

"Den SD-påhejade rasistsajten Avpixlat har i dag passerat avgrunden tio gånger om. På sajten uppmanar man nu sina läsare att fota luciatåg på skolor i landet där skolorna infört fotoförbud. Pöbelsajten menar att dessa förbud införts på grund ut av att flyktingar utan uppehållstillstånd kan finnas med i tågen. Bullshit." - skriver Alex Bengtsson.

SD-toppen Kent Ekeroth har tidigare avslöjat för Nyheter24 att han känner en del av skribenterna på sajten - då de gått över från den nu nedlagda bloggen Politiskt Inkorrekt. Ekeroth har även på eget initiativ hjälpt Avpixlat med ett bankgirokonto samt registrerat en .SE-adress. "Så att ingen kan sno den adressen", enligt Ekeroth. Dessutom har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till Sydsvenskan sagt att Avpixlat hör till "den sunda delen" av Sverigedemokraternas nätrörelse.

Uppmanar att fota luciatåg

"Nu vill alltså Kent Ekeroths kompisar på Avpixlat att sajtens läsare ska fota dessa barn och skicka in dem så att hela internetpöbeln kan se." - skriver Alex Bengtsson.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen säger dock att vare sig SD eller Ekeroth har något med innehållet på webbsidan att göra. Han vill därför inte kommentera Bengtssons blogginlägg där Ekeroth attackeras:

– SD har således ingen kommentar till Bengtssons blogginlägg och har vidare ingen kommentar till de här uppgifterna om "fotoförbud". Det är beslut som uppenbarligen är tagna lokalt varför frågan måste ställas till varje lokal verksamhetschef, säger han till Nyheter24.

Sverigedemokraternas presschef vill däremot påpeka att de tycker att svenska myndigheter är i en "absurd situation" vad gäller illegala invandrare.

– Däremot har vi i allmänhet en absurd situation i Sverige där myndigheter hamnar i konflikt med varandra där delar av dem arbetar för att återföra illegala migranter till sina ursprungsländer samtidigt som andra arbetar för att göra det lättare för illegala migranter att vistas i Sverige. Detta vänder sig SD emot.

Nyheter24 har sökt Kent Ekeroth för en kommentar.

/
/
/
/
Jul
/
/
/
/
/
/