Polisen har kört fast i den ena utredningen medan den andra går mot en lösning.
Polisen har kört fast i den ena utredningen medan den andra går mot en lösning. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

Två våldtäkter samma natt - men bara ett åtal

Väninnorna skildes åt på natten - sedan våldtogs båda av okända män. Nu går det ena våldtäktsfallet mot sin lösning medan den andra utredningen helt kört fast.


SÖDERTÄLJE. Åklagaren Jonas Petterson har bestämt sig. Han anser nu att han äntligen har tillräckligt med bevis för att gå vidare till åtal mot de tre männen, 31, 32 och 45 år gamla, som sitter häktade för en brutal gruppvåldtäkt mot en 19-årig kvinna.

– Bitarna har fallit på plats. Om inget händer kommer jag få klart med utredningen och den 22 december förväntar jag mig att jag kan lämna in åtalet, säger Jonas Pettersson till Nyheter24.

Men samma natt som den brutala gruppvåldtäkten ägde rum våldtogs även 19-åringens 16-åriga väninna. Tidigare på kvällen hade de varit ute tillsammans och efter att de skilts åt blev båda attackerade. Men i 16-åringens fall ser det inte lika ljust ut då polisen kört fast i utredningen.

– Jag vill inte kommentera den händelsen. Det finns inga misstänkta, säger Jonas Pettersson.

För att få in fler tips kring fallet tog Södertäljepolisen hjälp av teveprogrammet Efterlyst där man sökte två manliga vittnen. Den ena mannen uppges ha lyckats avbryta våldtäkten på den 16-åriga tjejen. Enligt polisen ska mannen ha ertappat den ensamma gärningsmannen när han våldtog 16-åringen mitt i centrala Södertälje. Mannen ska sedan ha burit flickan på sina axlar till sjukhuset och därefter avvikit från platsen.

Efter programmet fick polisen tag på vittnet men det är oklart om hans uppgifter har hjälpt polisen i någon riktning.

Tidigare sökte man även efter gärningsmannen bland den grupp män som misstänktes för gruppvåldtäkten mot 19-åringen. Från början misstänktes sju män - men bara tre häktades. Polisen tror dock inte att någon av dem har något med våldtäkten mot 16-åringen att göra.

– Det finns inte längre misstanke mot någon av de här fyra personerna, säger Jonas Pettersson, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Årets nya Ikea-möbler för gamers – som du måste blåsa upp själv

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.