Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde 41-årige Rocco Jensen till fyra års fängelse.
Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde 41-årige Rocco Jensen till fyra års fängelse. - Foto: Scanpix/Montage

Rocco Jensen döms till fyra års fängelse för våldtäkt mot 12-åring

Den 41-årige Rocco Jensen överföll och våldtog en 12-årig flicka vid S:t Eriksplan i somras.


Indragen i en trappuppgång

Den 15 juli i år blev den 12-åriga flickan överfallen och våldtagen efter att ha dragits in i en trappuppgång vid S:t Eriksplan. Larmet kom in till polisen klockan 20:24 på kvällen och flickan ska ha varit på väg till en kompis när hon överfölls.

Efter våldtäkten sökte över 30 poliser efter en misstänkt gärningsman. Mindre än en månad senare greps 41-årige Rocco Jensen lugnt och stilla på Östermalm.

På torsdagen den 24 november inleds rättegången mot mannen. Den 12-åriga flickan kommer inte närvara men rätten kommer att få se inspelade förhör med flickan.

Rocco Jensen dömdes till fyra års fängelse för barnvåldtäkten, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott. Ett straff som överklagades från båda sidor till Svea Hovrätt.

Rocco Jensen har tidigare dömds till livstids fängelse för mordet på sin ex-flickvän men straffet tidsbestämmdes till 26 år. I december 2010 släpptes han fri i förtid.

STOCKHOLM. För 18 år sedan lät han sin exflickvän förblöda på köksgolvet. Rocco Jensen dömdes då till livstids fängelse, men fick senare straffet tidsbestämt till 26 år.

I december förra året släpptes han fri i förtid. Lite mer än ett halvår senare våldtog han en 12-årig flicka vid S:t Eriksplan. På tisdagen dömdes mannen till fyra års fängelse för grov våldtäkt mot barn - mot sitt nekande.

Men bevisen mot Rocco Jensen är starka. Enligt åklagaren ska till exempel mannens sperma ha funnits inuti flickan, på hennes trosor och shorts. Den misstänktes DNA ledde sedan fram till att polisen fick en träff i systemet och man kunde gripa mannen en dryg månad efter våldtäkten.

Men Rocco Jensens försvarsadvokat höll inte med åklagaren.

– Det har inte funnits sperma inuti flickan. Det var på insidan av hennes jeansshorts, sa Björn Lagerlind, advokat, tidigare till Nyheter24.

Våldtäkten ägde rum den 15 juli tidigare i år vid åttatiden på kvällen. Enligt åklagaren ska 41-åringen ha dragit in flickan i en trappuppgång och våldtagit henne brutalt. Under den grova våldtäkten ska han även ha tagit ett strypgrepp på flickan. Förutom sperman åbropade åklagaren även att ett rättsintyg med flickans dokumenterade skador. Flickans signalement stämmer även överens med de övervakningsbilder på mannen från området samma dag.

– Det stämmer att han har befunnit sig på platsen. Han har onanerat där i trapphuset men han har inte våldtagit henne, sa Björn Lagerlind till Nyheter24.

Det är ännu oklart om 41-åringen kommer överklaga domen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.