Fredag 14 Maj
Stockholm

"Nye lasermannen" psykutreddes medan skjutningarna pågick

39-årige Peter Mangs var mycket intresserad av seriemördare.
39-årige Peter Mangs var mycket intresserad av seriemördare. Foto: Privat

Serieskytten Peter Mangs var intresserad av John Ausonius och aktivist i Sanningsrörelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Samtidigt som polisen jagade en ny serieskytt i Malmö utreddes han av psykiatrin.  Peter Mangs, 39, som kallats "nye lasermannen" var även intresserad av den det tidiga 90-talets laserman John Ausonius. 39-åringen var dessutom aktivist i Sanningsrörelsen - en grupp med antisemitiska inslag, avslöjar en ny P1-Dokumentär i Sveriges Radio.

Peter Mangs sitter för tillfället häktad för tre mord och fjorton mordförsök. Han har tidigare beskrivits, av före detta arbetskollegor, som att han såg sig själv som en övermänniska. I P1-Dokumentären intervjuas en av hans gamla kollegor som också berättar att Peter Mangs uttryckte öppet rasistiska åsikter.

– Så fort det var nåt om Rosengård eller invandrare så reagerade han och kallade invandrare för apor, säger en före detta kollega.

Under 2009 till 2010 fick Peter Mangs behandling för sina psykiska problem - samtidigt som han begick flera av brotten. Och en undersökning som genomfördes förra året i december visar att han fortfarande lider av en psykisk störning.

Peter Mangs väntar nu på rättegång och åtal väntas väckas i slutet av januari nästa år. Under tiden uppges han skriva på en bok om sitt liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela