Fredag 18 Jun
Stockholm

18-åring gripen för Ludvikamordet

Här har man tänt ljus för att minnas den 44-årige Ludvikabon.
1 av 2
Här har man tänt ljus för att minnas den 44-årige Ludvikabon. Foto: ULF PALM / SCANPIX
Polis bevakar på lördagen den plats i Ludvika där en person, med kopplingar till Bandidos, blev skjuten tidigare under dagen. Polisen tror inte på något samband med dödsmisshandeln i Ludvika.
2 av 2
Polis bevakar på lördagen den plats i Ludvika där en person, med kopplingar till Bandidos, blev skjuten tidigare under dagen. Polisen tror inte på något samband med dödsmisshandeln i Ludvika. Foto: ULF PALM / SCANPIX

Mordet har inga kopplingar till mordförsöket på en Bandidosmedlemmen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LUDVIKA. På måndagsförmiddagen greps ytterligare en 18-årig man för dödsmisshandel på den 44-årige Ludvikabon. Mannen kommer att förhöras under eftermiddagen och har delgivits misstanke om mord och grov misshandel.

– Vi har plockat in ytterligare en person. Man kan säga att vittnen har pekat ut honom och så har utredningsarbetet gjort att vi har ringat in de här personerna, säger kommissarie Sven-Åke Petters till Nyheter24.

Är han känd av polisen sedan tidigare?

– Nej, det är han inte.

Överlämnade sig till polisen

Polisen letar just nu efter ytterligare en eller två personer som tros vara inblandade i mordet. Sedan tidigare sitter en 22-årig man gripen för mordet då han självmant överlämnat sig till polisen sent på söndagskvällen. 22-åringen, som är känd av polisen, var tidigare anhållen i sin frånvaro. Han förnekar brott men säger att han var på platsen vid mordtillfället.

Mordet på den 44-årige mannen ägde rum natten till lördag efter att han avtackats på en julfest av sina kollegor. Men det tog inte lång tid förrän Ludvika skakades av ytterligare ett våldsdåd.

Inleder förhör med skjutne Bandidosmedlemmen

Senare på lördagen sköts en man med kopplingar till det kriminella MC-gänget Bandidos i bröstet. En person med kopplingar till samma MC-gäng har har gripits för mordförsöktet. Polisen ser dock inga kopplingar mellan de två händelserna.

– Vi har inte lyckats höra offret ännu, men vi kommer troligtvis att göra det under eftermiddagen.

Senare på dagen slöt ytterligare gängmedlemmar upp från andra så kallade chapters.

– De var här på lördagskvällen och hade åkt upp från Örebro och Värmland. Men som vi förstod det var mest här för att festa och vi har inte haft några störningar, säger Sven-Åke Petters till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela