Fredag 18 Jun
Stockholm

Polisen annonserar ut en miljon kronor

En knarkmiljon annonseras ut av polisen i Sydsvenskan.
En knarkmiljon annonseras ut av polisen i Sydsvenskan. Foto: RIKSBANKEN/COPYRIGHR RIKSBANKEN

1 000 000 kronor annonserades ut i söndagens utgåva av Sydsvenskan. Annonsör: Polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmö. Skånepolisen annonserade på söndagen ut en miljon kronor i Sydsvenskan. Pengarna kommer från en nu nedlagd brottsutredning där den misstänkte aldrig kunde hittas.

Den 8 januari 2002 beslagtog polisen i Skåne 114 000 euro, motsvarande drygt en miljon svenska kronor. Beslaget gjordes under en spaning på en 40-årig man misstänkt för inblandning i narkotikaaffärer, uppger Sydsvenskan.

Under polisens spaning fick 40-åringen besök av en man från Trelleborg körandes en hyrbil. Efter att de två männen suttit i bilen en stund ska trelleborgaren ha kört i väg. Polisen slog till och hittade miljonen i ett kuvert i hyrbilens handskfack. Trelleborgaren påstod sig inte känna till pengarna. Men 40-åringen erkände att pengarna skulle till Amsterdam för att bytas ut mot 4 kilo kokain.

På kuvertet fann polisen fingeravtryck tillhörande en tredje man i 35-års åldern. Han blev internationellt efterlyst men har aldrig kunnat gripits. Därför lades utredningen nyligen ner.

Pengarna annonseras nu ut i hopp om att den misstänkte 35-åringen ska anmäla sin miljon försvunnen.

– Om ingen gör anspråk på pengarna kommer de att förverkas, övergå i statens ägo, säger åklagare Eva Pihl till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela