På en facebooksida försöker familjen be om hjälp för att kunna ta reda på var 16-åringen befinner sig.
På en facebooksida försöker familjen be om hjälp för att kunna ta reda på var 16-åringen befinner sig. - Foto: Faksimil från Facebook.

16-åring försvunnen - tros hålla sig undan frivilligt

En 16-årig flicka försvann från ett gymnasium i Vadstena och anmäldes försvunnen på onsdagen. Men polisen misstänker inget brott och tror hon håller sig undan frivilligt.


VADSTENA. På internetforum och på Facebook är spekulationerena många kring vad som hänt den 16-åriga flicka som försvann från Vadstenagymnasiet under måndagen och som anmäldes försvunnen på onsdagen.

Enligt polisen handlar det dock sannolikt inte om något brott. De fortsätter dock försöka ta reda på var hon kan befinna sig.

– Vi tror att hon håller sig undan frivilligt, säger kriminalinspektör Göran Svensson till Nyheter24.

Har varit i kontakt med mamman via sms

På onsdagen var flickan i kontakt med sin mamma via sms men det är svårt, om inte omöjligt, att veta om det verkligen var hon som hörde av sig.

– Föräldrarna är inte helt tillfreds förrän hon kommer tillrätta, så att säga, säger Svensson om deras reaktion på smset.

"Svårt att veta vad som är sanning och inte"

16-åringen ska enligt vittnesuppgifter ha försvunnit med en man i 25-30-årsåldern. Polisen ska ha sökt i sitt register på ett namn de fått in på honom men enligt Göran Svensson var det ingen riktig identitet.

– Det kom uppgifter som var väldigt vaga. Folk diskuterar ju det här på Facebook och så, det blir mycket spekulationer. Det är svårt att veta vad som är sanning och inte, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.