Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

16-åring försvunnen - tros hålla sig undan frivilligt

- 22/12/2011, 14:58 -
På en facebooksida försöker familjen be om hjälp för att kunna ta reda på var 16-åringen befinner sig.

På en facebooksida försöker familjen be om hjälp för att kunna ta reda på var 16-åringen befinner sig.

Faksimil från Facebook.

En 16-årig flicka försvann från ett gymnasium i Vadstena och anmäldes försvunnen på onsdagen. Men polisen misstänker inget brott och tror hon håller sig undan frivilligt.

VADSTENA. På internetforum och på Facebook är spekulationerena många kring vad som hänt den 16-åriga flicka som försvann från Vadstenagymnasiet under måndagen och som anmäldes försvunnen på onsdagen.

Enligt polisen handlar det dock sannolikt inte om något brott. De fortsätter dock försöka ta reda på var hon kan befinna sig.

– Vi tror att hon håller sig undan frivilligt, säger kriminalinspektör Göran Svensson till Nyheter24.

Har varit i kontakt med mamman via sms

På onsdagen var flickan i kontakt med sin mamma via sms men det är svårt, om inte omöjligt, att veta om det verkligen var hon som hörde av sig.

– Föräldrarna är inte helt tillfreds förrän hon kommer tillrätta, så att säga, säger Svensson om deras reaktion på smset.

"Svårt att veta vad som är sanning och inte"

16-åringen ska enligt vittnesuppgifter ha försvunnit med en man i 25-30-årsåldern. Polisen ska ha sökt i sitt register på ett namn de fått in på honom men enligt Göran Svensson var det ingen riktig identitet.

– Det kom uppgifter som var väldigt vaga. Folk diskuterar ju det här på Facebook och så, det blir mycket spekulationer. Det är svårt att veta vad som är sanning och inte, säger han.