Ocker-Janne ångerfull

S-politikern: "Jag skulle kunna hugga av ett finger för att ha den ogjord".


Jan Emanuel Johansson har hamnat i rejält blåsväder gällande väldigt tilltagna hyror för bostäder.

S-politikern och före detta Robinsondeltagaren började med att hyra ut en lägenhet i Stockholms innerstad för 10 000 kronor i veckan. Strax efteråt framkom det att han också annonserat ut en villa på Gotland för hela 35 000 kronor i veckan.

Hyrespriserna kritiseras starkt av Johanssons egna partikollegor, liksom av Hyresgästföreningen som anser det hela "bedrövligt".

Jan Emanuel Johansson har försvarat de höga priserna med att han lägenheten var dyr och att han som företagare måste tänka på ekonomin.

Men Jan Emanuel tjänade under 2007 en månadsinkomst på runt 157 000 kronor, uppger SvD, vilket gör att det blir ganska mycket över efter att hyran på 2 700 och amorteringarna är betalda.

Jan Emanuel Johansson är socialdemokraternas förste reserv till riksdagen, vilket gör att han hoppar lite ut och in. Just nu är han inte riksdagsman, men redan om en vecka ska han vara det igen.

Socialdemokraternas ordförande i Stockholms län, Mikael Damberg, har i dag haft ett möte med Jan Emanuel.

– Alla kort lades på bordet och vändes och vreds. Jag var tydlig med att hans hyresaffärer är en pinsam historia, han gav förklaringar till det som skett. Han förstår att han gjort bort sig men har nu vidtagit åtgärder, säger Damberg till Aftonbladet och fortsätter:

– Han ska sälja huset på Gotland och han har slagit fast att han inte är någon fastighetsuthyrare, utan att allt detta blivit väldigt fel.

Johansson får dock behålla ala sina uppdrag, men får anstänga sig för att kunna få väljarnas förtroende åter.

– Förtroende är inte något man får, det är något man förtjänar. Han har en och annan person nu att vinna tillbaka, säger Mikael Damberg till Aftonbladet.

Jan Emanuel Johansson har själv kommenterat händelsen i sin blogg. Han menar att uppståndelsen är överdriven och att han inte tänkt hyra ut till privatpersoner, utan till företag.

– Jag ångrar den där förbannade annonsen så det skär i kroppen. Onödig, olämplig och osmart. Jag skulle kunna hugga av ett finger för att ha den ogjord. Jag ber inte om ursäkt. Jag säger förlåt, skriver Jan Emanuel Johansson på bloggen.

Senaste nytt

Detonation på Lidingö – en skadad

Tre knivskadade i Skellefteå

Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

1 timme sedan
Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.