Tisdag 15 Jun
Stockholm

Boendeanställd polisanmäld efter sex med flyktingpojke

En kvinna på ett transitboende i Malmö fick lämna sitt arbete efter att kollegorna avslöjade en romans med ett flyktingbarn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Chefen för transitboendet - Sema Soer - stängde först bara av den anställda kvinnan efter att det uppdagats att hon haft sex med en 17-åring flyktingpojke. Efter en internutredning valde den anställda dock självmant att säga upp sig men nu har chefen även polisanmält henne.

– Det är väldigt allvarligt. Flyktingbarnen kommer hit och är placerade enligt socialtjänstlagen då de är beroende av stöd och boende. De hamnar då i en beroendeställning som man inte får utnyttja, säger Sema Soer till Nyheter24.

Kvinnan och pojkens relation hade pågått under flera månader innan den avslöjades av kollegorna på boendet. Enligt Sydsvenskan var pojken placerad på ett HVB-hem (hem för vård eller boende) och kvinnan ska vara tiotalet år äldre.

– Det här har aldrig tidigare hänt förut på något av våra boende. I samband med att det uppdagades inleddes en utredning kring killen om hans mående men det har inte framkommit att han har några speciella behov, säger Sema Soer till Nyheter24.

Hur gör ni för att undvika det här i framtiden?

– Det pågår samma arbete som vi hela tiden har haft med levande diskussioner i de här frågorna. Framför allt återkommande diskussioner om hur ungdomar agerar och reagerar på ett visst sätt, säger hon och fortsätter:

– Vi tar även upp de här frågorna om beroendeställning vid arbetsintervjuer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela