Tisdag 22 Jun
Stockholm

Malmö: Mördaren bar en halloweenmask

Enligt vittnen bar gärningsmannen en mask från filmen The Town.
1 av 2
Enligt vittnen bar gärningsmannen en mask från filmen The Town. Foto: FAKSIMIL
Männen sköts i en kafélokal i Malmö i går kväll.
2 av 2
Männen sköts i en kafélokal i Malmö i går kväll. Foto: Johan Nilsson/SCANPIX

Den person som i går sköt ihjäl en man och skadade två bar en mask från filmen The Town. Polisen berättar att mordet liknade en avrättning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter mordet som begicks i Malmö i måndags kväll letar nu polisen efter gärningsmannen. Vittnen har berättat att gärningsmannen bar en mask från filmen The Town med Ben Affleck. Två män skottskadades och en tredje man dog på plats. Enligt polisen finns det mycket som tyder på att det hela var riktat mot mannen som dog.

- Vi vet att han blev beskjuten med ett stort antal skott och dör på plats inom några minuter. Det liknade närmast en avrättning. De andra två befinner sig inte i närkontakt med skytten utan på ett visst avstånd i lokalen. Det känns inte som att de var utsatta för uppståligt våld utan det verkar vara riktat mot personen som avlider, säger kriminalkommissarie J.B. Cederholm vid Länskriminalen till Nyheter24.

De tre männen som sköts är välkända av polisen. Männen ska dock inte ha kopplingar till den gängkriminalitet som finns i Malmö.

- Personerna förekommer i polisens register alla tre. Exakt vad för typer av brott det rör sig om kan jag inte gå in på. Det är en blandad kompott av brott, de är välkända av polisen sen länge. Det här har dock ingenting med gängkriminalitet att göra, säger J.B. Cederholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela