Här är gården på Ramels väg i Malmö där 15-åringen blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
1 av 3
Här är gården på Ramels väg i Malmö där 15-åringen blev träffad av flera skott på nyårsnatten. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Blodfläckar i porten på Ramels väg i Malmö där 15-åringen blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
2 av 3
Blodfläckar i porten på Ramels väg i Malmö där 15-åringen blev träffad av flera skott på nyårsnatten. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
15-årige Ardiwan Samir sköts till döds på nyårsnatten.
3 av 3
15-årige Ardiwan Samir sköts till döds på nyårsnatten. - Foto: Privat

Polisen: "Det kan vara flera skyttar"

Polisen har fått en klarare bild av vad som hände under nyårsnatten.


Detta har hänt

Vid halv ett-tiden på nyårsnatten larmades polisen till Rosengård med anledning av en skottlossning. Väl på plats fann de 15-åringen svårt skadad, skjuten med ett skott i huvudet och flera i bröstet.

Pojken, som låg utanför en trappuppgång vid Ramels väg 105-107, avled av sina skador på sjukhus klockan 18.30 på nyårsdagen. Enligt polisen hade 15-åringen kopplingar till Rosengård men var inte boende i området.

MALMÖ. Efter 30-40 förhör och intensivt pusslande har polisen nu fått en klarare bild vad som hände på nyårsnatten när 15-årige Ardiwan Samir sköts till döds i Rosengård. Under en pressträff på tisdagsförmiddagen berättade länskriminalens spaningsledare Bertil Isberg-Jönsson att man dock än så länge inte har gjort några gripande.

– Det kan både vara en eller flera skyttar. Jag vill varken kommentera hotbild eller motiv, sa Bertil Isberg-Jönsson under pressträffen.

15-åringens kropp kommer att obduceras under dagen. Och som Nyheter24 tidigare rapporterat om har spaningsledningen nu fått förstärkning från Rikskriminalen (RKP). Förutom de tre tillskotten från RKP har även fyra personer från polisområde Malmö anslutit. 

– Resten är folk från länskriminalen och vi är cirka 15 personer som arbetar med det här. Vi har också fått in en del information som värderas efter hand, sa Bertil Isberg-Jönsson.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!