Stockholm

Advokat besviken efter läkarhäktning

Björn Hurtig kommer att överklaga domen redan i eftermiddag.


Läs mer

SOLNA. Den barnläkare som misstänks för att ha dödat ett spädbarn har av Solna tingsrätt häktats på sannolika skäl misstänkt för dråp, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Läkarens advokat Björn Hurtig säger att han ska överklaga beslutet.

Häktningsförhandlingen mot barnläkaren tog ovanligt lång tid, något som enligt Hurtig berodde på att han hade väldigt många och starka invändningar mot anklagelserna. Han är besviken efter häktningen.

– Jag tyckte inte att det fanns någon kollusionsfara, det vill säga risk för att bevis skulle förstöras av min klient, men tydligen kopplar man det till ett förhör med en undersköterska som man har haft fyra dagar på sig att lokalisera, säger Hurtig.

TT: Kommer ni att överklaga häktningen?

– Absolut, jag kommer att lägga bort allt i eftermiddag och sätta mig och skriva på ett överklagande. Jag kommer att begära en extra skyndsam handläggning, hela hennes liv är på väg att förstöras.

Åtal ska vara väckt senast den 13 mars klockan 11, alltså om en vecka. Det betyder i praktiken att häktningen av läkaren ska omprövas då.

Under tiden ska bland annat förhör hållas med den undersköterska som jobbade tillsammans med läkaren den aktuella dagen den 20 september förra året när spädbarnet dog.

Enligt uppgifter hade det lilla barnet höga mängder av det narkotikaklassade medlet tiopental i blodet. Ett medel som kan användas i rogivande syften för barn som inte kommer att leva länge. Hon hade också morfin i kroppen.

– Dosen var så stor att den måste ha varit avsedd att döda. Det finns inget utrymme för att feldosering, menar åklagare Elisabeth Brandt, enligt Svd.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.