Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde 41-årige Rocco Jensen till fyra års fängelse. Nu överklagas dock domen till Svea Hovrätt av båda parter.
1 av 2
Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde 41-årige Rocco Jensen till fyra års fängelse. Nu överklagas dock domen till Svea Hovrätt av båda parter. - Foto: Scanpix/Montage
Nya bevis ska fria Rocco Jensen hävdar hans advokat Björn Lagerling.
2 av 2
Nya bevis ska fria Rocco Jensen hävdar hans advokat Björn Lagerling. - Foto: ANNIKA AF KLERCKER / SCANPIX

Rocco Jensen överklagar barnvåldtäkt - kan frias helt

Nya bevis ska fria den 41-årige mördaren och pedofilen hävdar hans försvarsadvokat.


Indragen i en trappuppgång

Den 15 juli i år blev den 12-åriga flickan överfallen och våldtagen efter att ha dragits in i en trappuppgång vid S:t Eriksplan. Larmet kom in till polisen klockan 20:24 på kvällen och flickan ska ha varit på väg till en kompis när hon överfölls.

Efter våldtäkten sökte över 30 poliser efter en misstänkt gärningsman. Mindre än en månad senare greps 41-årige Rocco Jensen lugnt och stilla på Östermalm.

På torsdagen den 24 november inleds rättegången mot mannen. Den 12-åriga flickan kommer inte närvara men rätten kommer att få se inspelade förhör med flickan.

Rocco Jensen dömdes till fyra års fängelse för barnvåldtäkten, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott. Ett straff som överklagades från båda sidor till Svea Hovrätt.

Rocco Jensen har tidigare dömds till livstids fängelse för mordet på sin ex-flickvän men straffet tidsbestämmdes till 26 år. I december 2010 släpptes han fri i förtid.

STOCKHOLM. 41-årige Rocco Jensen överklagar tingsrättens dom på fyra års fängelse för våldtäkten på en 12-årig flicka. Enligt försvarsadvokaten Björn Lagerling har de nya bevis som visar att hans klient är helt oskyldig.

– Han har varit på platsen men inte våldtagit eller skadat flickan, säger Björn Lagerling till Nyheter24.

Oense om hur sperman hamnade på shortsen

Överklagan, som lämnades in den 2 januari, kommer att tas upp i Svea Hovrätt inom en månad. Åklagaren, Jennie Söderberg, har också överklagat domen då hon tyckte att fyra års fängelse var ett milt straff.

Enligt Björn Lagerling är de två oense på en punkt - hur Rocco Jensens sperma hamnade på flickans shorts.

– Han har inte haft några former av samlag eller använt våld mot flickan. Det är hans sperma på hennes shorts men hur det har kommit dit vill jag inte gå in på nu. Han har masturberat i den porten. Så mycket kan jag säga, säger Björn Lagerling.

"Låter inte klokt men i hans värld är det inte konstigt"

Rocco Jensen har hela tiden nekat till våldtäkten som ägde rum i juli förra året vid S:t Eriksplan i Stockholm.

– Det låter inte riktigt klokt kan man tycka men i hans värld låter det inte så konstigt.

Och bevisningen håller inte och enligt Lagerling som kommer föra fram nya bevis och vittnen.

– Jag är övertygad om att flickan har varit med om en obehaglig upplevelse men vi har olika åsikter om vad som har hänt.

Nyheter24 har sökt åklagaren Jennie Söderberg för en kommentar.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.