Onsdag 25 Maj
Stockholm

Total förvirring kring övergivne "innebandypojken"

Innebandytränaren Conny Eriksson tog inte namn på pojken, pappa eller till den förälder som han lämnde "innebandypojken" till.
Innebandytränaren Conny Eriksson tog inte namn på pojken, pappa eller till den förälder som han lämnde "innebandypojken" till. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Åklagare utreder nu det påstådda försvinnadet av "innebandypojken". Och innebandyklubben som pekats ut har hotats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPSALA. Polisen har ännu inte lyckats identifiera den pojke som enligt innebandytränaren Conny Eriksson ska ha försvunnit i lördags från en turnering i Uppsala. Och eftersom det råder total förvirring kring fallet har polisen valt att lämna över ärendet till åklagare.

– Vi har inget namn på pojken och vi vet inte var han bor. Därför ska man lämna över det till åklagarkammaren. Det kommer skickas nu under förmiddagen, säger Christer Nordström, presstalesman på polisen, till Nyheter24.

Inget namn på pappan, pojken eller föräldern som hämtade

Enligt Conny Eriksson ska pojken ha lämnats kvar av pappan då han i telefon ska ha uppgivit att han spelade för dåligt och därför kunde ta sig hem själv. Conny Eriksson ska senare ha fått tag på en förälder i samma innebandylag som kom och hämtade pojken.

Den föräldern uppges ha tagit hand om pojken och skjutsat hem honom. Men vad som hände med pojken efter det är ännu okänt. Nyheter24 har sökt Conny Eriksson vid ett flertal tillfällen utan att lyckas nå honom. På samma innebandyförening - Sirius - arbetar Peter Bohlin som berättar att Conny Eriksson i dag är mycket ångerfull då han varken tagit namnet på pojken, pappan eller den förälder som ska ha kommit och hämtat pojken.

– Han är oerhört ångerfull. Men jag litar på Conny och det är bara han som kan identifiera pojken, säger Peter Bohlin, till Nyheter24.

"Vi har fått ledare hotade"

På internetforumet Flashback har en Stockholmsklubb pekats ut då pojken ska ha burit deras matchtröja. Men att pojken ska ha tillhört deras förening dementerar ordföranden till Nyheter24.

– Vi har fått ledare som blivit hotade på grund av det här, säger ordföranden till Nyheter24.

En del av förvirringen kring den försvunne pojken kan bero på att Conny Eriksson även träffade ytterligare en pojke från Stockholmsklubben som lämnat en match då han var förbannad.

– Conny träffade honom under gångarna i hallen. Han hade blivit sur och lämnat matchen men den pojken togs om hand av våra ledare. Dessutom hade den killen ingen mobiltelefon. Vår pojke är ljushårig och den andra mörkhårig, säger ordföranden till Nyheter24.

Enligt ordföranden som också har pratat med Conny Eriksson ska den tioårige pojken ha haft mörkt lockigt hår, jeans och en jacka. Han kan ha burit matchtröjan under jackan men det är dock oklart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela