Fördel polisen

Så summeras den första Davis cup dagen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Fördel polisen. Så kunde läget kring den kontroversiella Davis cup-matchen Sverige-Israel summeras sent på fredagskvällen. Under hela dagen rörde sig demonstranter utanför Baltiska hallen, men utan att göra något större väsen av sig.

En kylig vind och ett massivt polisuppbåd svalkade förmodligen ner känslorna hos demonstranterna. När lagen kom till Baltiska hallen vid lunchtid, under stark poliseskort, befann sig bara en liten grupp demonstranter på plats.

Det hela gick lugnt till. Transporten skedde med polisens piketbussar. Demonstranterna inskränkte sig till att höja sina protestplakat och ropa ett och annat burop när fordonen passerade.

Stämningen mellan demonstranterna och de utkommenderade poliserna var god och de småpratade med varandra.

Vi har haft en god kommunikation med de få demonstranter som visade sig. Och det tycker vi är jättebra, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen.

Visade musklerna

Hela tiden cirklade polishelikopter över det avspärrade området och höll ett vakande öga. Polisen gjorde tidigt klart för demonstranterna att några försök att blockera ingången till Baltiska hallen för att störa matchen inte skulle komma att tolereras. Bakom kravallstaketen som omringar det avspärrade området visade polisen musklerna genom mängder av piketbussar och uniformerad personal.

Fram till 21-tiden på kvällen hade polisen inte gjort ett enda omhändertagande. Två anmälningar om brott mot ordningslagen skrevs. Fördel polisen var det då. Men inne i Baltiska hallen var det desto jämnare i mötet mellan Sverige och Israel när väl en lång tennisdag var till ända. Thomas Johansson vann den första matchen efter en femsetare mot Israels Harel Levy, medan Andreas Vinciguerra förlorade den andra singelmatchen mot Israels Dudi Sela - även den en rysare.

Skrivet av: