Hanna Wigh ligger bakom att fler politiker lämnar Sverigedemokraterna.
Hanna Wigh ligger bakom att fler politiker lämnar Sverigedemokraterna.

Hon får SD-kollegorna att hoppa av

Bråken i SD fortsätter. Hanna Wigh, riksombudsman försökte medla i en konflikt - ledde till att flera medlemmar hoppade av partiet. Partitoppen har samtidigt gjort en lista där de i hemlighet betygsatt lokalpolitikerna. Och de har inte hållt igen på kritiken.


Efter att Hanna Wigh, en del av SD:s partistyrelse, gått bakom ryggen på och avsatt Daniel Rondslätt, politisk sekreterare i regionen Västra Götaland, har konflikterna blivit värre.
När Wigh och riksombudsmanskollegan Håkan Borg skulle medla i en konflikt i Laholm orsakade de i stället två nya avhopp. I Laholm träffade de ordförande Ewa Ridén och vice ordförande Erling Karlsson på grund av ett bråk om gruppledaren Gejbert Strömdahl. Det slutade så illa att Ridén och Karlsson lämnade mötet och hoppade av partiet.

- Jag är oerhört besviken på hur de skött det här. Jag vet inte om de kan konflikthantering överhuvudtaget, säger Ewa Ridén till Expressen.

Wigh var däremot nöjd.

- Ewa och Erling har ju valt att lämna styrelsen och därmed är problemet ur världen, säger riksombudsmannen Hanna Wigh.

Betygsätter lokalpolitikerna

Samtidigt kan Expressen avslöja att partitoppen i SD har betygsatt lokalpolitikerna i hemlighet. På listan har man markerat de olika distriken med färger och omdömen som "katastrof" och "miserabelt". På listan beskrivs flera distrikt som antingen katastrofala eller konfliktfyllda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.