Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon får SD-kollegorna att hoppa av

- 11/01/2012, 19:07 -
Hanna Wigh ligger bakom att fler politiker lämnar Sverigedemokraterna.

Hanna Wigh ligger bakom att fler politiker lämnar Sverigedemokraterna.

Bråken i SD fortsätter. Hanna Wigh, riksombudsman försökte medla i en konflikt - ledde till att flera medlemmar hoppade av partiet. Partitoppen har samtidigt gjort en lista där de i hemlighet betygsatt lokalpolitikerna. Och de har inte hållt igen på kritiken.

Efter att Hanna Wigh, en del av SD:s partistyrelse, gått bakom ryggen på och avsatt Daniel Rondslätt, politisk sekreterare i regionen Västra Götaland, har konflikterna blivit värre.
När Wigh och riksombudsmanskollegan Håkan Borg skulle medla i en konflikt i Laholm orsakade de i stället två nya avhopp. I Laholm träffade de ordförande Ewa Ridén och vice ordförande Erling Karlsson på grund av ett bråk om gruppledaren Gejbert Strömdahl. Det slutade så illa att Ridén och Karlsson lämnade mötet och hoppade av partiet.

- Jag är oerhört besviken på hur de skött det här. Jag vet inte om de kan konflikthantering överhuvudtaget, säger Ewa Ridén till Expressen.

Wigh var däremot nöjd.

- Ewa och Erling har ju valt att lämna styrelsen och därmed är problemet ur världen, säger riksombudsmannen Hanna Wigh.

Betygsätter lokalpolitikerna

Samtidigt kan Expressen avslöja att partitoppen i SD har betygsatt lokalpolitikerna i hemlighet. På listan har man markerat de olika distriken med färger och omdömen som "katastrof" och "miserabelt". På listan beskrivs flera distrikt som antingen katastrofala eller konfliktfyllda.