Mannen följer ett mönster i sina attacker. De utförs samma tid och mot unga flickor i området Linero i Lund. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Mannen följer ett mönster i sina attacker. De utförs samma tid och mot unga flickor i området Linero i Lund. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Ny serievåldtäktsman attackerar barn i Lund

Polisen misstänker att mannen även ligger bakom flera överfall i maj förra året.


LUND. Polisen vill ännu inte gå ut med ett signalement på den nye serievåldtäktsmannen som härjar i Lund. På torsdagseftermiddagen slog han till igen när han attackerade två elvaåriga flickor i området Linero. Polisen tror att samme man ligger bakom flera våldtäkter i maj förra året.

– En man har kommit upp bakom och tagit dem i underlivet. Sedan bär han iväg med ena flickan men av någon anledning blir han skrämd, släpper henne och sedan springer han från platsen, säger Stefan Söderholm, kommissarie i Lund om de senaste överfallen till Nyheter24.

"Det är klart de är rädda"

Polisen misstänker att mannen även ligger bakom helgens överfall där unga flickor attackerats. Vid ett av tillfällena ska mannen ha setts endast iklädd kalsonger och T-shirt. Därför tror man att han är hemmahörande i området.

– Det är klart att de som bor i området är rädda. En sådan idiot och galning får inte gå fri.

Extra bevakning i området

Enligt Stefan Söderholm har polisen satt in extra bevakning för att sätta stopp för gärningsmannen. Än så länge har man inga misstänkta och vittnesuppgifterna spretar åt olika håll. Men polisen är hoppfull.

– Vi ser ett sammanhang i sättet att agera, tiden på dygnet (mellan 15-18) och att det är unga flickor.

Har ni haft fler liknande fall i området?

– Vi hade exakt likadana i maj förra året. Det var tre eller fyra stycken snarlika. Det skulle kunna vara samme man, säger Stefan Söderholm.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.