Den unga mannen blev misshandlad efter ett bråk om cigaretter.
Den unga mannen blev misshandlad efter ett bråk om cigaretter. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

Tvåbarnspappa ingrep vid bråk – fick skallen spräckt

Den 34-årige småbarnspappan fick skallen spräckt med två hjärnblödningar som följd när han försökte avstyra en misshandel.


Det var i september 2011 som 34-åringen såg hur en ung man blev grovt misshandlad av tre andra unga män på Swedenborgsgatan på Södermalm i Stockholm.

Eftersom ingen annan på platsen ingrep sprang han själv fram till männen för att avstyra bråket. Då gav sig gärningsmännen på honom i stället. Han slogs medvetslös till marken och vittnen berättar att han fick kramper och sluddrade, skriver Metro.

– Han var den ende med civilkurage som ingrep, säger ett vittne på plats.

Efter fem dagar på sjukhus vaknade 34-åringen upp, men han lider fortfarande av både psykiska och fysiska men. Nyligen dömdes tre ungdomar, samtliga kampsportsutövare, för den grova misshandeln. En 18-åring döms till villkorlig dom och samhällstjänst och två 16-åringar till ungdomstjänst.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.