Lördag 1 Okt
Stockholm

Fängelsechefen: "Internerna högg varandra med sax"

Polis från Motala, Mjölby och Linköping kallades till platsen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Polis från Motala, Mjölby och Linköping kallades till platsen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Helgens fängelsebråk var inte gängrelaterat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Skänningeanstalten utbröt ett storbråk i lördags där tre interner misshandlade en fjärde.  En femte person ska också ha blivit skadad. Poliser från både Motala, Mjölby och Linköping kallades till platsen. Enligt Gert-Arne Sköld, chef på anstalten i Skänninge, handlar bråket dock inte om någon gänguppgörelse.

– Det kan jag bekräfta. Det handlar om en allmän misstämning och av någon anledning gick de på honom. Men han är också misstänkt på något vis, säger Gert-Arne Sköld till Nyheter24.

Bråket som startade på anstaltens niomanna-avdelning beskrivs av fängelsechefen som blodigt då de intagna ska ha huggit varandra med sax.

– En intagen var blodig och vi tog ut honom. Sedan hade tre andra sikte på honom och det var uppskruvad stämning så vi fick mota bort dem.

Tre interner anhölls efter bråket misstänkta för grov misshandel. Och Gert-Arne Sköld uppger att de har följt rutinerna.

– Vi säkrade själva avdelningen direkt. Det är svårt att förutse den här typen av bråk.

Enligt Corren.se har anstalten 234 platser i säkerhetsklass två, av totalt tre säkerhetsklasser där ett är den högsta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.