Söndag 18 Apr
Stockholm

11-åringar rånar med köksknivar i Malmö

Polisen tror att rånarligan snart ska vara gripna.
Polisen tror att rånarligan snart ska vara gripna. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Ett rånargäng bestående av flera unga pojkar i 11-13-årsåldern har utfört åtta personrån på kort tid i Malmö. Under torsdagskvällen rånades ytterligare tre personer. Enligt polisen har gänget riktat in sig på unga kvinnor som de hotar med köksknivar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tre nya rånförsök

På torsdagskvällen blev tre ytterligare kvinnor utsatta för rånförsök i närheten av Folkets park i Malmö.

18:07. En kvinna ringer till polisen och uppger att hon nyss blivit utsatt för ett rånförsök i Folkets Park. En ensam man ska där ha hotat kvinnan med en kniv men inte lyckats få med sig några värdesaker.

18:09. En kvinna ringer till polisen och berättar att hon nyss blivit utsatt för ett personrånsförsök på Norra Parkgatans cykelstig. En pojke ska där ha hotat henne med en kniv och försökt tilltvinga sig hennes väska. Tilltaget misslyckas och kvinnan går från platsen.

18:11. En kvinna ringer till polisen och berättar att hon för 7-8 minuter sedan blev utsatt för ett rånförsök på Kristianstadsgatan i höjd med Folkets Park. En ensam gärningsman ska där ha hotat kvinnan med en kniv och försökt tilltvinga sig hennes mobiltelefon. Gärningsmannen beskrivs vara en pojke med svart hår i 11-12 årsåldern, iklädd grön vinterjacka med pälskrage.

Det unga gänget har satt skräck i kvarteren runt Folkets park och Möllevången i Malmö. Bara sedan i söndags har gänget rånat minst elva personer i området. Pojkarna har vid flera tillfällen varit beväpnad med köksknivar som de hotat sina offer med för att få mobiltelefoner och pengar.

– Det är rör sig om pojkar mellan 11 och 13 år. Ibland har flera stycken rånat, men de senaste dagarna har det varit en ensam gärningsman, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral, till Nyheter24.

Hittills har inget av ligans rånoffer skadats allvarligt, men i söndagskväll blev en kvinna knivskuren i handen.
Enligt polisen bor ungdomarna i området och de signalement som angetts stämmer väl in på ett gäng polisen har kännedom om sedan tidigare.

– Vi har fått in en del tips och hoppas att det här ska lösa sig inom en snar framtid, avslutar Persson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Rånarliga jagas