Hägglund kvar som partiledare för kris-KD

- 28/01/2012, 19:41 -
Hägglund är nummer ett - trots krisen.

Hägglund är nummer ett - trots krisen.

Vann överlägset partiledarkampen mot utmanaren Mats Odell.

Kristdemokraterna har legat under riksdagsspärren en längre tid. Det fick Mats Odell att utmana Göran Hägglund om partiledarposten. Något som bland annat ledde till en internetsmutskampanj mot Odell signerad Henrik Ehrenberg, Hägglunds stabschef som använde sig av namnet "OveTove" på nätet. Konflikten blev så infekterad att en KD-ledamot tror partiet kommer behöva hjälp utifrån för att läka såren.

Men nu är partiledarkampen över, det blir Hägglund som fortsätter som ledare för krispartiet KD. Det hela avgjordes på KD:s riksting i Västerås där Hägglund vann omröstningen med 198 röster mot 88.

– Tack mina vänner, tack för förtroendet. Det brukar sägas att det är segraren som skriver historien, men den här historien skriver vi gemensamt. Nu måste vi gå vidare som ett samlat parti, sa Göran Hägglund i sitt tacktal.

Hårt jobb verkar vara lösningen

– Låt oss ta fasta på allt gott som har sagt. Jag kanske inte fick din valsedel i kväll men jag har hört din röst, och ditt arbete behövs när vi på måndag kavlar upp ärmarna och bestämmer oss för att gå vidare tillsammans, sa Hägglund.

En besegrad men ödmjuk Odell valde att gratulera Hägglund.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att stödja Göran i hans viktiga arbete, jag vill vara med och bidra till att vårt parti går stärkt ur detta och jag är beredd att ta de uppgifter som mitt parti vill ge mig. Jag tror inte att det har varit dåligt för vårt parti att ta den här debatten. Nu har Göran Hägglund fått ett tydligt mandat.