Precis som väntat petas nu Tommy Waidelich efter partiledarbytet i Socialdemokraterna.
1 av 2
Precis som väntat petas nu Tommy Waidelich efter partiledarbytet i Socialdemokraterna. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX
På fredag är det i stället Jennie Nilsson som ska debattera mot Anders Borg.
2 av 2
På fredag är det i stället Jennie Nilsson som ska debattera mot Anders Borg. - Foto: Riksdagen.

Waidelich petas - till förmån för oprövat kort

Nye S-ledaren Stefan Löfven petar som väntat den finanspolitiske talespersonen Tommy Waidelich.


Jennie Nilsson

Den 39-åriga riksdagsledamoten Jennie Nilsson är med socialdemokratiska mått mätt relativt oerfaren då hon endast suttit på sin post sedan 2006. Under den tiden har hon hunnit med att representera partiet i finansutskottet, arbetsmarknadsutskottet och sedan våren 2011 är hon vice ordförande i skatteutskottet.

STOCKHOLM. Precis som Nyheter24 tidigare skrivit petas nu Socialdemokraternas finansministerkandidat Tommy Waidelich. När det är dags för debatt mot Anders Borg i riksdagen på fredagen är han inte närvarande.

I stället blir det ett oprövat kort som ställs mot finansministern, nämligen 39-åriga Jennie Nilsson, vice ordförande i skatteutskottet. Detta skriver Expressen. Det innebär dock inte att hon kommer att utses till ny ekonomisk-politisk talesperson.

Socialdemokraterna har i övrigt bråttom att bestämma vem i riksdagsgruppen som ska debattera mot statsminister Fredrik Reinfeldt under torsdagens frågestund. Gruppledaren Carina Moberg är en kandidat, men tidigare har det rapporterats att Sven-Erik Österberg ska utses till Stefan Löfvens representant i riksdagen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!