Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kronofogden jagar SD-politiker - för stora skatteskulder

- 15/02/2012, 15:53 -
Sverigedemokraterna Dennis Ek och Kent Jansson jagas av fogden för skulder på 215 000 kronor respektive 400 000 kronor.
1 av 2

Sverigedemokraterna Dennis Ek och Kent Jansson jagas av fogden för skulder på 215 000 kronor respektive 400 000 kronor.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Kronofogden jagar flera politiker runt om i landet för bland annat obetald skatt och tv-avgifter.
2 av 2

Kronofogden jagar flera politiker runt om i landet för bland annat obetald skatt och tv-avgifter.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

De två SD-kommunpolitikerna har över en halv miljon i skulder. Men även miljöpartister och sossar har problem med ekonomin.

SVERIGE.  SD-politikerna Kent Jansson och Dennis Ek jagas av Kronofogden för sina omfattande skulder. Totalt har Jansson mer än 400 000 kronor i bland annat obetald skatt och skulder till privata fordringsägare, medan Dennis Eks skuld är på över 200 000 kronor.

– Det här påverkar inte mitt förtroendeuppdrag i kommunen. Jag tänker inte förklara för dig vad de är för skulder heller, säger Dennis Ek, Sverigdemokratisk ledamot i Ekerö kommun, till Nyheter24 och fortsätter:

– Det här är inget som skadar mig. Jag förklarar det här för de som behöver. Du borde skriva något om halalslakt i stället.

"Äcklig liten unge från Mexico ska dö."

Dennis Ek har tidigare gjort sig känd för sina uppmärksammade inlägg på bloggen "Granskaren". Bland annat har han enligt Expo skrivit ett inlägg om att "en polack ska skjutas" och att han hoppas att en "äcklig liten unge från Mexico ska dö."

Men det är inte bara Sverigedemokrater som har problem med fogden. Leksandspolitikern Eric Erlandsson Böwes (MP) har 100 000 kronor i skulder, Tine Markebo från Nya kommunpartiet Eslöv jagas av fogden som vill ha 340 000 kronor och Nils-Erik Karlsson, ersättare för Socialdemokraterna i Västervik, har 72 000 kronor i skulder.

"Får se om det påverkar förtroendet"

Men om skulderna påverkar förtroendet för politikerna är dock oklart. Sverigedemokraten Dennis Ek verkar dock inte ha några problem med det.

Kan du ha skulder hos kronofogden och samtidigt vara förtroendevald politiker? Vad tror du väljarna säger om det?

– Ja, det får vi väl höra och se nu vad de tycker, säger Dennis Ek.

Nyheter24 har sökt Kent Jansson, kommunpolitiker för SD i Tidaholm, på både telefon och via mejl, utan framgång.