Polisen på plats vid taxikontoret.
1 av 2
Polisen på plats vid taxikontoret. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
Den 31-årige gängledaren som mördades var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger.
2 av 2
Den 31-årige gängledaren som mördades var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Tre män häktade för medhjälp till "taximordet" i Malmö

Tre män 23, 25 och 32 år gamla, har häktats misstänkta för medhjälp till mordet på Wolfpackledaren i Malmö. 25-åringen överlämnade sig själv till polisen på onsdagen.


Taximan efterlyst för mordet

Enligt Sydsvenskan misstänks en man som har kämpat om att ta över makten i Taxibolaget för torsdagens gangstermord i Malmö. Han är nu efterlyst av polisen efter att bilden av vad som hände klarades upp efter helgens förhör. Tidigare har en 40-årig man och en 25-årig kvinna suttit anhållna för medhjälp till mord men de har nu släppts.

Bakgrunden till mordet är en konflikt mellan två delägarsidor där den mördade 31-årige gängledaren enligt polisen var på väg att köpa sig in i företaget. Gängledaren ska vid mordtillfället inte ha varit klädd i Brödraskapet Wolfpacks färger. Han ska heller inte ha burit vapen eller skyddsväst och enligt polisen tyder det på att han inte var orolig för att något skulle hända honom.

MALMÖ. De tre männen är på sannolika skäl häktade för inblandning i det så kallade "taximordet" på en Wolfpackledare den 24 november. Sedan tidigare sitter en 40-årig man häktad misstänkt för mord och en 44-årig man är häktad i sin frånvaro. Polisen vet att han befinner sig i ett annat land, men vill inte uppge vilket.

Den 25-årige mannen misstänks för medhjälp till mord och angav sig själv till polisen under onsdagen. Han var tidigare anhållen i sin frånvaro och tros enligt polisen också ha varit utomlands.

Polisen har varit i kontakt med 44-åringen via telefon ett flertal gånger och hoppas att även han ska överlämna sig själv inom en snar framtid.

– Han har sagt att han ska komma hit men har hittills inte gjort det. Det vi kan säga är att han befinner sig i ett ganska oroligt land och det är inte bara att åka och hämta honom, säger Lars-Håkan Lindholm vid polisen i Malmö, och fortsätter:

– Till slut utlämnas han ju, men det kan ta tid så det bästa är att han överlämnar sig själv.

Samtliga häktade nekar till brott och vill bli försatta på fri fot.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.