Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Friad mordmisstänkt får 223 000

- 10/03/2009, 22:54 -

Satt häktad i över sju månader misstänkt för delaktighet i mord.

21-åringen satt häktad i över sju månader misstänkt för delaktighet i mord - men frikändes. Nu får han närmare 223 000 kronor i ersättning från staten.

– Min klient är mer än värd pengarna. Han är ung och var frihetsberövad under lång tid anklagad för ett allvarligt brott. Därtill avskrevs målet, och därmed misstanken, helt mot honom i hovrätten först i januari i år när den andra mannen dömts, säger Svante Frigell, 21-åringens försvarare, till TT.

Det gäller ett uppmärksammat mord i april 2007 då en 18-åring sköts ihjäl på en fotbollsplan i Gårdsten i Göteborg med tio skott. 18-åringen fick plikta med sitt liv eftersom han pekats ut för att ha knivskurit en 15-åring några dagar tidigare på samma fotbollsplan. Men 18-åringen var oskyldig till det dådet.

Den nu 21-årige mannen greps och häktades för medhjälp till mordet tillsammans med en äldre broder till 15-åringen. Båda friades dock i tingsrätten men målet överklagades.

Först i december förra året dömdes en annan storebror till 15-åringen för mordet, efter att först ha flytt landet men senare och erkänt.

Skrivet av: