Friad mordmisstänkt får 223 000

Satt häktad i över sju månader misstänkt för delaktighet i mord.


21-åringen satt häktad i över sju månader misstänkt för delaktighet i mord - men frikändes. Nu får han närmare 223 000 kronor i ersättning från staten.

– Min klient är mer än värd pengarna. Han är ung och var frihetsberövad under lång tid anklagad för ett allvarligt brott. Därtill avskrevs målet, och därmed misstanken, helt mot honom i hovrätten först i januari i år när den andra mannen dömts, säger Svante Frigell, 21-åringens försvarare, till TT.

Det gäller ett uppmärksammat mord i april 2007 då en 18-åring sköts ihjäl på en fotbollsplan i Gårdsten i Göteborg med tio skott. 18-åringen fick plikta med sitt liv eftersom han pekats ut för att ha knivskurit en 15-åring några dagar tidigare på samma fotbollsplan. Men 18-åringen var oskyldig till det dådet.

Den nu 21-årige mannen greps och häktades för medhjälp till mordet tillsammans med en äldre broder till 15-åringen. Båda friades dock i tingsrätten men målet överklagades.

Först i december förra året dömdes en annan storebror till 15-åringen för mordet, efter att först ha flytt landet men senare och erkänt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!