Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fem års väntan på rättegång

Nyheter | 03/10/2008 17:20

Nu åtalas kvinnan som för fem år sedan fick sparken efter förskingring. (TT)

För fem år sedan miste kvinnan jobbet sedan hon anklagats för att ha förskingrat en kvarts miljon kronor från en Smålandsbutik där hon jobbade.

Sedan dess har polisens utredningskvarnar malt, fast inte i något högt tempo. Först på torsdagen ställdes kvinnan inför rätta i Eksjö, fem år efter det att hon skrev under pappret om att hon var uppsagd och gick hem från jobbet för sista gången.

Anledningen till dröjsmålet är att polisen inte har haft resurser att utreda fallet tidigare, uppger Smålands-Tidningen.

Kvinnan nekar till att ha tagit några pengar för egen räkning. Hon försökte bara få olika kassor i butiken att stämma, framför allt den som Svenska Spel skulle ha. Dessutom, hävdar hennes försvarsadvokat, är brottet preskriberat eftersom underskottet uppstod för mer än fem år sedan, enligt Smålands-Tidningen och Sveriges Radio Jönköping.

Skrivet av: