Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

18-åring fast i skuldfälla med mobiler

- 11/03/2009, 08:09 -

Pappan kämpar desperat med att hjälpa sin son.

MALMÖ. Mannen fyllde 18 år under sommaren och tecknade sedan sex mobilabonnemang några månader senare. En bekant hade nämligen övertalat honom att göra en bra affär och han lämnade sedan över telefonerna.

Men nu har man inte sett röken av varken mobilerna eller de utlovade pengarna.

– Det här är legitim kriminalitet. De som ligger bakom det här lurar ungdomarna och kommer undan med det, säger pappan till Sydsvenskan.

Men trots att 18-åringen blivit lurad, så faller ansvaret på den som har skrivit under på telefonavtalet, alltså sonen. Skulderna växer allt mer och polis utreder inte händelsen, då mannen förbundit sig att betala för abonnemangen.

Nu riskerar skulderna att växa till 70 000 kronor. Pengar som varken sonen eller pappan har. Pappan är dessutom kritisk till att mobiloperatörerna låter ungdomar teckna så pass många abonnemang.

– Jag är själv egen företagare och för oss finns det en del regler. En av dem är att man inte skapar dåliga betalare, säger han, enligt Sydsvenskan.

Skrivet av: