Lyxhotell fall för kronofogden

Dras med svåra ekonomiska problem.


Ett av Åres glassigaste hotell, Copperhill, dras med svåra ekonomiska problem mitt under rådande högsäsong. Sammanlagt är det i runda slängar 200 underleverantörer som vill ha betalt av hotellet och skulderna beräknas ligga på omkring 40 miljoner kronor.

I slutet av januari höll hotellet ett möte med sina underleverantörer och bad om uppskov till 30 april. Men fyra företag accepterar inte förslaget och har gått till kronofogden för att få hjälp med att få ut sina pengar.

– Vi har inte accepterat anståndet. Det är en hel del pengar det handlar om, säger Johnny Andersson, kreditchef på Cramo Sverige till Östersunds-Posten.

Ett sätt för underleverantörerna att få betalt av Copperhill vore att begära företaget i konkurs men ännu har ingen sådan begäran lämnats in till tingsrätten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingsskandalen

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.