Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mördad hade miljonskulder

Nyheter | 12/02/2009 08:01

Mannen som hittades mördad med ihoptejpad mun hade skulder på flera miljoner kronor.

TÖREBODA. Det var tidigt på tisdagen som den 62-årige mannen hittades död med igentejpad mun vid sin bostad. Nu avslöjar källor att mannen hade stora skulder på nästan åtta miljoner kronor.

Mannen var dömd till näringsförbud och var verksam inom byggbranschen. Mordet har kopplats till två tidigare försvinnanden och det finns klara likheter mellan utredningarna.

62-åringen drev ett bemanningsföretag och attackerades när han var lämnade sin bostad för att gå till jobbet. Kroppen var så illa tilltygad att polis tvingades genomföra en identifiering av kroppen, skriver GP.

Enligt vittnen ska en främmande bil med fyra passagerare ha kört omkring i närheten av bostaden några dagar innan mannen mördades. Men Lars Johansson vid länskriminalpolisen i Skövde vill inte kommentera om mordet kan ha haft att göra med 62-åringens skulder.

Kan mordet ha något att göra med mannens skulder?

– Vi spekulerar inte kring det i nuläget, vi vet inte vad motivet för mordet var. Det kan ha haft att göra med hans leverne, eller något annat, säger Johansson till Nyheter24.

Har ni några misstänkta i nuläget?

– Nej det har vi inte.

Det här mordet har kopplats till två tidigare försvinnanden förra året, där männen, som kom från Uddevalla och Ljungskile, sysslade med kriminell verksamhet. Vet du om den mördade mannen kan ha hållt på med liknande aktiviteter?

– Alltså alla tre är ju inom samma bransch, byggbranschen, så det finns ett samband där. Mannen var också dömd och åtalad för skattebrott och hade ett ärende som skulle upp i rätten nu, säger Johansson till Nyheter24.

Skrivet av: