Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Häktad för tenniskravaller nekar

- 11/03/2009, 15:13 -

Den 22-årige man som häktats som misstänkt för våldsamt upplopp nekar.

Den 22-årige man som häktats som misstänkt för våldsamt upplopp i samband med Davis cup-turneringen mot Israel i Malmö förra helgen nekar till brott.

– Han nekar till att ha deltagit i några våldsamheter, säger hans advokat Karsten Nyblom till TT.

Eftersom vice chefsåklagare Bo Birgerson lade fram sin bevisning bakom stängda dörrar känner sig advokaten förhindrad att kommentera den närmare.

– Jag tycker inte att det är någon tung bevisning, säger han bara.

Åklagaren hävdade under häktningsförhandlingen att 22-åringen agerat som anförare av kravallerna, eller åtminstone som deltagare.

Polisen har identifierat ett tiotal personer som misstänks ha varit inblandade. Varför åklagaren velat ha just 22-åringen häktad har han hittills bara kommenterat i allmänna ordalag, som att det kan bero på hur allvarligt brott han är misstänkt för, om han erkänner och vilken typ av bevisning som finns.

Inför tingsrätten hänvisade åklagaren till risken för att 22-åringen ska undanröja bevis eller försvåra polisutredningen på något annat sätt.

Malmö tingsrätt kom fram till att han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare graden av misstanke.

Skrivet av: