Polisen sätter ett samband mellan skadegörelsen och att villan ska hysa flyktingbarn.
1 av 2
Polisen sätter ett samband mellan skadegörelsen och att villan ska hysa flyktingbarn. - Foto: Thomas Johansson/SCANPIX
Under helgen var det någon som klottrade och kastade ägg på villan.
2 av 2
Under helgen var det någon som klottrade och kastade ägg på villan. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Vandalisering och hot från boende mot hem för flyktingbarn

Den villa som ska bli Vallentunas första hem för ensamkommande flyktingbarn har systematiskt vandaliserats under veckan. Boende har dessutom påpekat att de tänker ta åtgärder och göra det svårt för barnen som flyttar in.


VALLENTUNA. Två gånger under den senaste veckan har den villa som ska hysa ensamkommande flyktingbarn vandaliserats. De boende är irriterade, men inte över vandaliseringen utan att det kommer att flytta in flyktingbarn i området. Under helgen har någon klottrat på villan och kastat ägg. Men det var bara början.

Senare under veckan utsattes villan för ytterligare en aktion. Någon borrade ett hål i dörren och sprutade in vatten. Skadorna uppgick till 100 000 kronor och innebär att villans invigning kommer att försenas.

– Vi sätter ett samband mellan den här skadegörelsen och det som villan ska användas till, säger Hans Larsson, närpolischef i Vallentuna, till Nyheter24.

De boende i området har ringt till socialnämnden och uttryckt sin ilska. Man har påtalat att man tänker ta åtgärder mot att ensamkommande flyktingbarn kommer till Vallentuna.

– Socialnämndens ordförande har fått flera samtal från boende. De löd ungefär att man skulle göra vad man kunde för att barnen kände sig ovälkomna. Det här är inte acceptabelt, säger Hans Larsson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!