Statsministerns son flydde till en äldre bror på Sturecompagniet efter misshandeln.
1 av 3
Statsministerns son flydde till en äldre bror på Sturecompagniet efter misshandeln. - Foto: GUNNAR LUNDMARK / SvD / SCANPIX
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska.
2 av 3
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Statsminister Fredrik Reinfeldts son slogs medvetslös med en glasflaska mitt på Stureplan en natt i början på november. Nu återstår det bara ett fåtal förhör innan åklagaren är klar med förundersökningen och åtal kan lämnas in.
3 av 3
Statsminister Fredrik Reinfeldts son slogs medvetslös med en glasflaska mitt på Stureplan en natt i början på november. Nu återstår det bara ett fåtal förhör innan åklagaren är klar med förundersökningen och åtal kan lämnas in. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Reinfeldts son slipper åtal

Motivet till Stureplansmisshandeln av Fredrik Reinfeldts 16-årige son finns på festen i Bromma.


Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 6 november misshandlades Fredrik Reinfeldts 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Alvik sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade den unge Reinfeldt i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Chefredaktör Ehsan Fadakar om misshandeln

"Nyheter24 publicerade två artiklar om händelsen på Stureplan. Den ena om vilket ansvar paret Reinfeldt har för sin 16-årige son, den andra om Säpos agerande i fallet.

Händelsen öppnar också för relevanta frågor, inte bara till paret Reinfeldt som föräldrar, men till Fredrik Reinfeldt som statsminister för Sverige."

Läs hela analysen här.

STOCKHOLM. Statsminister Fredrik Reinfeldts 16-årige son kommer inte att åtalas för något brott i samband med misshandeln vid Stureplan eller för händelserna på festen i Bromma - där bråket startade.

Det avslöjar åklagaren för Nyheter24 som menar att det nu bara saknas ett fåtal förhör innan hela förundersökningen är klar. När åklagaren i slutet på januari fick frågan om 16-årige Reinfeldt också kunde komma att delges misstanke eller åtalas för brott ville åklagaren inte svara på det utan konstaterar att det var för tidigt att ta ställning till. Men nu står det klart att han enbart är att betrakta som brottsoffer.

– Reinfeldts son är målsägande, säger Anneli Hanström, åklagare, till Nyheter24.

Det är sedan tidigare klart att en 16-årig pojke åtalas för misshandeln vid Stureplan, där Fredrik och Filippa Reinfeldts son bland annat slogs medvetslös med en glasflaska i huvudet.

Innan åklagaren är klar med förundersökningen vill hon inte lämna några detaljer kring vad som hände på natten till den 6 november. Det är däremot klart att motivet till Stureplansmisshandeln finns på festen i Bromma.

– Det var 70 personer på festen. Det är det som tar tid. Man måste hålla nya förhör med personer som var vid Stureplan men som också var på festen, säger Anneli Hanström och fortsätter:

– Vi har planerat förhören till nästa vecka då en advokat ska vara med.

/
/
/
/
/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!